LifeStyle

Divizia de electrice a Menatwork vizeaza o crestere a businessului cu 20%

Divizia de electrice a Menatwork este unul dintre cei mai importanti producatori si importatori romani pentru aparate de iluminat si materiale electrice, care a inregistrat in primele trei luni ale anului afaceri de 5,4 milioane lei, la acelasi nivel cu cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru anul in curs, compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20% in conditiile in care in 2013 aceasta s-a ridicat la 24,8 milioane de lei. Divizia de electrice a Menatwork opereaza activitati de productie, consultanta, comert si distributie.

”Pentru 2014 vizam o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri. Ne bazam in principal pe cresterea productiei de corpuri de iluminat customizate si pe dezvoltarea serviciilor de consultanta”, declara Viorel Niculae, director divizia electrice Menatwork.

Solutia de iluminat vinde produsul

Marii retaileri si lanturile de magazine prezente in Romania se numara printre cei care au inteles efectele pozitive ale sistemului de iluminat asupra incasarilor. ”Un produs pus in valoare cu ajutorul iluminatului, poate fi mai cumparat decat un altul cu o calitate mai mare si cu un pret mai redus, dar care nu are avantajul unei expuneri corecte prin iluminare. De anul trecut am simtit un interes crescut pentru sistemele si solutiile moderne de iluminat si in alte domenii, ceea ce ne permite sa estimam ca eforturile de informare si inovare depuse de producatorii si specialistii romani incep sa genereze efecte”, declara Viorel Niculae.

Lumina creste productivitatea angajatilor cu pana la 20%

In urma proiectelor realizate la nivel national, compania a constatat ca in Romania nu exista cladiri de birouri iluminate conform tehnologiilor si conceptelor dezvoltate in ultimii cinci ani. “Una dintre problemele identificate de noi si neconstientizate de marii constructori si angajatori este sistemul de iluminat. Atunci cand vine vorba de cresterea productivitatii angajatilor, marii angajatori investesc in principal in oferirea de beneficii financiare suplimentare si cursuri de formare profesionala, necunoscand faptul ca instalarea unui sistem de iluminat adecvat este principalul factor care determina cresterea randamentului angajatilor. O solutie de iluminat potrivita mediului de lucru, ajuta atat la cresterea productivitatii cu pana la 20 procente, dar si la reducerea costurilor cu energia electrica, in unele cazuri chiar si cu 50 procente”, declara Viorel Niculae.

Aceeasi problema a fost identificata si la nivelul institutiilor de invatamant unde sistemul de iluminat nu tine cont de varsta cursantilor si a activitatilor zilnice derulate in cladire. „Am constatat ca in majoritatea institutiilor de invatamant, fie ca vorbim de facultati, licee, scoli sau gradinite, solutia aleasa pentru iluminat este exact opusul celei recomandate pentru destinatia acestor spatii. Spre exemplu in gradinite se recomanda o lumina calda care sa nu accentueze starea de agitatie a copiilor, ori la noi intalnim lumini puternice, reci, care nu sunt deloc prielnice practicilor didactice”, declara Viorel Niculae.

In acest sens, compania a demarat un proces de educare a pietei atat prin informarea publicului asupra beneficiilor utilizarii unei solutii de iluminat adaptate fiecarui mediu in parte, cat si prin furnizarea de sisteme complete de iluminat. Din 1996 cand a fost infiintata divizia de electrice a Menatwork, investitiile de peste 10 milioane de lei realizate pana in prezent, au vizat dezvoltarea produselor si serviciilor oferite pietei, dar si formarea de specialisti si consultanti care sa livreze solutii de iluminat optime catre firme de arhitectura, designeri, beneficiari.

Despre Menatwork

Grupul de firme MENATWORK specializat in productia, comertul si montajul materialelor de constructii si-a inceput activitatea in Romania din 1994.

Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp. In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.

Related posts

Delta Studio a lansat albumul Lifestyle Design Interior 2017

Adina Meyers

Jeleu de vin cu fructe de padure

Adina Meyers

JYSK – lant international de magazine

Adina Meyers