LifeStyle

5 trucuri pentru a curăța hainele mai ușor

Internetul este plin de trucuri și sfaturi pentru rufe, toate promițând să te salveze de oboseala și greșelile care fac din ziua curateniei ceva de temut.

Din păcate, multe dintre trucuri nu funcționează deoarece nu se bazează pe știința îngrijirii țesăturilor. Ceea ce funcționează bine în masina de spalat depinde de ceea ce s-a întâmplat cu luni sau ani în urmă, când fibrele și țesăturile au fost fabricate.

Efectuați magie cu ajutorul oțetului

Probabil aveți în bucătărie o sticlă de oțet alb distilat pe care o folosiți pentru gătit sau curățare.

Oțetul alb distilat este aproape esențial pentru rufe. Câteva beneficii includ:

  • Alungă murdaria. Adăugați o ceașcă de oțet la clătirea finală pentru a îndepărta reziduurile de detergent care lasă țesăturile să arate plictisitoare și să se simtă zgârieturi.
  • Îndepărtează mirosurile. O ceașcă de oțet în ciclul de clătire va ajuta la dispariția mucegaiului și a mirosurilor corporale din îmbrăcăminte.
  • Șterge urmele și defectele. Folosiți oțet pentru a ajuta la eliminarea urmelor de pe tivuri pe care le-ați schimbat din nou și din nou.
  • Împrospătează o mașină de spălat mirositoare. Apa fierbinte și câteva cupe de oțet vor scăpa de bacteriile și mucegaiul care fac ca o mașină de spălat cu încărcare frontală să ducă.

 

Păstrați șosetele

Vă puteți face viața mult mai ușoară și puteți păstra șosetele împerecheate folosind o pungă de rufe din plasă pentru a le spăla. Acesta este un sfat excelent pentru șosete pentru bebeluși și orice articole mici.

Încărcați punga și aruncați-o în mașină de spălat și apoi direct în uscător.

 

Bicarbonatul de sodiu dezodorizează mai mult decât frigiderul

Când cumpărați acea cutie de înlocuire cu bicarbonat de sodiu pentru frigider, obțineți una suplimentară pentru spălătorie. Bicarbonatul de sodiu poate spori performanța produselor de rufe și chiar înlocui câteva.

 

  • Săriți balsamul: Dacă balsamurile comerciale vă lasă prosoapele mai puțin absorbante, utilizați bicarbonat de sodiu în timpul ciclului de clătire.
  • Putere de albire: creșteți puterea de curățare atât a clorului, cât și a înălbitorului cu oxigen adăugând o cană de bicarbonat de sodiu în apa de spălare atunci când utilizați înălbitor.
  • Curățați un fier de călcat lipicios: Curățați gunkul de pe fundul fierului de călcat cu bicarbonat de sodiu fără a lăsa zgârieturi.

Secretele pentru a ajuta hainele sa se usuce mai repede

Nimănui nu-i place să-și dea seama că singurul articol de care ai nevoie sau pe care vrei să-l porți a fost ratat în timpul rufelor spalate in weekend. Nu numai că aveți nevoie de el curat, dar trebuie să se usuce cât mai repede posibil. Înainte de a-l arunca în uscător, adăugați câteva prosoape de baie uscate. Acestea vor ajuta la absorbția unei cantități de umiditate și la accelerarea procesului de uscare.

Un alt sfat, dacă ați spălat manual o singură îmbrăcăminte dați-i mai multe rotiri pentru a o ajuta să se usuce mai repede. Acest lucru va îndepărta mai multă umezeală fără stoarcerea și răsucirea excesivă, care poate deteriora țesăturile și lăsa multe cute.

 

Folositi gheata pentru a elimina cutele

 

Uitarea îndepărtării hainelor din uscător duce inevitabil la cute. Deci, ce faci atunci când cămașa pe care ai intenționat să o porți astăzi este plină de ele și nu ai timp să calci?

Scoateți toate celelalte haine și aruncați o mână de cuburi de gheață în uscător împreună cu cămașa ridată. Rotiți cel puțin 10 minute la rotatii mari.

Când ciclul este terminat, scoateți imediat cămașa și închideți-o. Neteziți gulerul, mansetele și cusăturile cu mâinile. Tocmai ți-ai făcut propriul uscător de aburi. Aburul creat de topirea gheții relaxează fibrele și ajută ridurile să dispară.

Related posts

„Gala Extraordinară a Operetei Românești”

Adina Meyers

10 idei îndrăznețe pentru copiii plictisiți

Adina Meyers

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers