LifeStyle

Dezumidificator, uscator de rufe sau calorifer? Care este cel mai bun mod de a usca rufe in casa

Odata cu venirea sezonului rece, vine si intrebarea: cum usuci rufele cel mai eficient si sanatos? Pe langa clasicul uscat de rufe pe calorifer, tehnologia ne-a adus si uscatorul de rufe sau masina de spalat cu uscator de rufe incorporat, dar si dezumidificatorul, un aparat pe care l-am luat mai putin in considerare pana acum. Care ar fi solutia cea mai potrivita?

 

Cum „functioneaza” fiecare dintre aceste metode?

Uscarea rufelor pe calorifer poate fi rapida, insa are marele dezavantaj ca intoarce toata umiditatea in aer, ceea ce poate fi o problema majora pentru sanatate si un risc crescut de formare a mucegaiului si igrasiei.   

Uscatorul de rufe este foarte comod, mai ales daca este intagrat in masina de spalat rufe. Ai pus rufele la spalat si le scoti aproape uscate. Dezavantajul unui astfel de aparat este consumul destul de mare de energie, de 2000-3000W pe ciclu de uscare. Cel putin daca il compari cun un dezumidificator.

Cu ce avantaje vine dezumidificatorul in uscarea rufelor in casa? Consum mai mic, uscare naturala, purificarea aerului si controlul umiditatii aerului chiar si atunci cand nu usuci rufele in casa.

Sa luam, de exemplu, un dezumidificator potrivit pentru a fi lasat in baie sa usuce rufele tale in timpul iernii: modelul Aleco Air D12 ECO

D12 ECO are un consum de energie de maxim 190W, pe treapta cea mai ridicata de ventilare, folosita pentru modul de Uscare Rufe. Acest lucru inseamna ca in cateva ore de functionare, consumul nu depaseste nici macar jumatate din cel al unui uscator de rufe.

D12 ECO dispunde de un filtru lavabil si functia de Ionizare, ceea ce inseamna ca il poti folosi in orice incapere si pentru purificarea aerului. De altfel, este un aparat ergonomic si usor. Cu doar 12 kg si roti de transport, il poti muta usor in orice camera din casa.

Dezumidificatorul usuca rufele prin scaderea umiditatii din aerul din incapere. Uscarea rufelor se face intr-un mod natural, care nu afecteaza tesaturile. Probabil ai vazut ca unele lucruri au atentionari de a nu fi uscate sau spalate la o anumita temperatura. Un punct in plus pentru un dezumidificator.

Cu dezumidificatorul poti usca orice. De la un rucsac mai mare care nu intra in masina de rufe la pantofi, pilote sau haine groase care abia incap in uscator. Destul de bine, nu-i asa?

Cu un dezumidificator scapi de problemele de umiditate oriunde in casa. Stii petele alea de igrasie si mucegai? Se datoreaza umiditatii excesive. Cu D12 Eco sau orice alt dezumidificator, acestea nu se mai formeaza.

Iata cateva argumente care iti recomanda alegerea unui dezumidificator ca si solutie de uscare a rufelor in sezonul rece. In plus, un dezumidificator este mult mai ieftin decat un uscator de rufe si mult mai util decat un calorifer, cel putin din punctul de vedere al calitatii aerului pe care il respiri in casa. 

Related posts

PayNet, un model de viitor

Adina Meyers

(P) Brico Dépôt lansează Catalogul 2017, dedicat meșterilor și profesioniștilor în bricolaj

Adina Meyers

Motivele perfecte pentru a vă cumpăra un robot de bucătărie

Adina Meyers