LifeStyle

Despre curatenia generala si cum poti termina totul intr-un timp cat mai scurt

Cu totii ne dorim sa avem o locuinta curata si care sa arate bine, in care sa ne fie mai mare dragul sa ne intoarcem seara dupa o zi obositoare la locul de munca. Din pacate avem un program tot mai incarcat si gasim tot mai putin timp pentru a intretine curatenia. Nu ne mai ramane asadar sa facem altceva decat sa rarim zilele in care face curat si sa ne bazam pe o curatenie generala facuta o data pe saptamana sau la doua saptamani maxim.

Poate ca ti se va parea o activitate consumatoare de timp si energie curatenia generala, pentru ca, pana la urma, vizeaza intreaga locuinta. Ei bine… sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a nu simti deloc volumul mare de munca. De fapt, unele sfaturi te vor ajuta chiar sa termini toata treaba in doar 45-50 de minute sau chiar mai putin. Hai sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Un prim lucru de care e bine sa tii cont este sa nu lasi unele lucruri pe ultima suta de metri, iar aici ne referim la spalatul vaselor (e bine sa le speli dupa fiecare masa si sa nu le lasi sa se adune pentru ca iti va fi mult mai greu dupa aceea sa le cureti, mai ales ca unele alimente se vor intari si le vei indeparta cu dificultate), sortarea hainelor murdare imediat dupa ce le-ai folosit (foloseste un cos special pentru hainele murdare, astfel incat sa nu mai pierzi timp cu sortarea lor dupa aceea), ducerea zilnica a gunoiului afara si asa mai departe.

Pentru ca la sfarsit de saptamana, cand vrem sa facem curatenie generala sa terminam mult mai repede intregul proces, e necesar sa dedicam in fiecare zi 10-15 minute pentru a curata „la suprafata” locuinta noastra. La ce ne referim mai exact? Sterge praful de pe mobila foarte rapid, cu o carpa uscata, pune mereu obiectele la locul lor, aspira in zonele predispuse la murdarire, fa-ti patul zilnic, iar exemplele pot continua. Practic, nu faci altceva decat sa intarzii aparitia dezordinii, astfel incat atunci cand faci curatenie generala sa nu mai ai atat de mult de lucru.

Multe persoane refuza sa se imprieteneasca cu tehnologia. Nu face si tu aceeasi greseala. Ai foarte multe electrocasnice la dispozitie care te pot ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de a termina curatarea locuintei intr-un timp mult mai scurt. Cel mai bun exemplu pe care ti-l putem da aici este aspiratorul robot care poate fi setat sa aspire prin casa chiar si atunci cand noi suntem la job si nu este nimeni acasa. Preturile acestor aspiratoare robot au scazut foarte mult in ultimii ani, asadar, iata un motiv in plus sa iei in considerare o astfel de optiune.

Related posts

Kit-ul pentru curățenie rapidă

Adina Meyers

De ce nu dormim bine? Afla cauzele si solutiile.

Adina Meyers

La Gymboland, educația este distractivă!

Adina Meyers