Amenajari Interioare

Despre alegerea corecta a unui sistem de alarma potrivit pentru locuinta ta

Te-ai hotarat sa instalezi un sistem de alarma astfel incat sa iti protejezi locuinta de hoti? Atunci cu siguranta ai aruncat o privire peste oferta magazinelor de profil din Romania si ai vazut ca aceasta este una destul de variata si, pentru un necunoscator, se poate dovedi destul de dificila alegerea unui anumit model.

Ne-am propus ca in acest articol sa incercam sa iti oferim cateva informatii si sfaturi care sa te ajute in alegerea pe care urmeaza sa o faci. O sa vezi ca daca ai putina rabdare si atentie o sa reusesti sa iti alegi un model care sa se plieze perfect pe bugetul si nevoile tale.

Trebuie spus chiar de la inceput ca sistemul de alarma este format din trei elemente principale, si anume: centrala de alarma (cea care asigura procesarea informatiei primite), detectorii / senzorii de miscare (asa cum le spune si numele, au rolul de a detecta miscarea) si elementele de semnalizare opto-acustice (de exemplu, sirenele).

In alegerea unei alarme pentru locuinta ta o sa fii atent in primul rand la posibilitatile de configurare. Aici amintim capabilitatea de activare / dezactivare a unor anumiti senzori ori a unor perimetre, existenta mai multor moduri de lucru (vacanta, de noapte, de zi etc.), prezenta unor coduri de armare / dezarmare si exemplele pot continua.

Conectarea cu centrul de monitorizare este si ea foarte importanta. Aici e bine sa ne orientam dupa o regula simpla: cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine, pentru ca daca nu functioneaza una dintre ele celelalte vor intra in actiune. Conectarea se poate face prin frecvente radio GSM / GPRS, linie telefonica sau internet. Noi recomandam prezenta a cel putin doua optiuni dintre cele trei mentionate.

Modul in care sunt conectate principalele componente ale sistemului de alarma (amintite la inceputul acestui articol) poate reprezenta si el un criteriu de alegere. Aici cea mai simpla, insa si cea mai scumpa varianta, este conectarea wireless. Daca ai un buget limitat, atunci cel mai bine iti indrepti atentia catre modelele care se conecteaza prin fir (aici trebuie insa avut in vedere ca instalarea va dura mai mult timp).

Prezenta unui acumulator este de asemenea de preferat. Majoritatea modelelor dispun de acest lucru. Asadar nu trebuie decat sa te uiti la autonomia pe care o poate oferi acumulatorul, astfel incat alarma sa poata functiona pentru cel putin o zi in cazul in care sunt pene de curent.

Daca ai un animal de companie atunci ai nevoie si de un set de senzori inteligenti care sa nu activeze alarma in momentele in care prietenul tau din lumea necuvantatoarelor se plimba prin casa.

Pentru a te bucura de o locuinta sigura din toate punctele de vedere, mai poti avea in vedere si prezenta unor senzori care sa detecteze un incendiu, o inundatie sau o crestere brusca a nivelului de monoxid de carbon si scurgerile de gaz metan. De obicei acestea nu vor creste foarte mult costul final, in opinia noastra investitia fiind una care intr-adevar merita atunci cand vrem sa punem siguranta pe primul plan.

 

Related posts

Sursele de iluminat sunt importante chiar si in baie

Adina Meyers

Cum să-ți decorezi casa într-o singură zi – Vivre scade mii de prețuri de Black Friday

Adina Meyers

În Braşov: vilă construită în armonie cu peisajul montan

Adina Meyers