Proprietarii apartamentului stiau inca din start ca voiau sa lucreze cu un designer, iar cerintele lor erau foarte clare: o amenajare luminoasa, contemporana si… gata in sase luni.

Gasirea apartamentului ideal a fost o intamplare fericita, tinerii soti cautand un an si jumatate in zona de nord a Capitalei o locuinta care sa corespunda criteriilor lor. Isi doreau o locuinta aproape de parc, dar si de birourile lor, intr-o zona cocheta, urbana, dar totodata linistita si cu acces rapid spre centrul orasului. De cum au vazut acest interior, s-au indragostit pe loc de el, asa ca l-au achizitionat „la gri”. In imobilul situat vizavi de parc existau de vanzare si apartamente gata finisate, dar cromatica acestora, axata pe negru si rosu, nu a fost pe gustul lor (ei isi doreau un decor luminos). Din acest motiv, s-au hotarat sa lucreze cu un designer, care sa aleaga culorile potrivite si materiale de calitate.

Contactul designerului Alina Stoian l-au primit de la o buna prietena, al carei apartament il amenajase cu un an inainte.

Au demarat lucrarile de la zero, incepand cu instalatiile. Cand au avut prima intalnire, Carmen, doamna casei, era insarcinata in cateva luni. Acest lucru a grabit tot procesul de decizii, in sensul ca s-a lucrat cu dead-line. Altfel spus, totul trebuia sa fie gata pana la venirea pe lume a micutei Diana. Ajutorul designerului a fost foarte important, avand in vedere ca beneficiarii erau foarte implicati la serviciu. „Carmen mi-a dat la prima intalnire o hartie cu dorinte, punctate cu liniuta, legate de proiectul pe care urma sa il incepem. Isi dorea un apartament in care sa predomine albul, cu accente de mov (culoarea ei preferata), aerisit si primitor”, isi aminteste Alina. Apoi, lucrurile au mers de la sine: majoritatea propunerilor au fost acceptate destul de repede, iar 3D-urile au fost respectate. Alina s-a ocupat de tot, de la achizitii pana la gestionarea santierului. La inceput le-a trimis poze, pentru a le usura alegerile, iar la final i-a insotit in magazine pentru ultimele cumparaturi.

Amenajarea a inceput de la zero, cu alegerea tuturor finisajelor: parchet, gresie, faianta, culori pentru pereti. Designerul a realizat inclusiv planul de amplasare a electricelor si ventilatiei, iar mesterii blocului s-au ocupat de punerea lui in aplicare. Totul a decurs fara probleme. „Am avut o echipa care a grabit destul de mult lucrarile. Am fost gata la termen, iar beneficiarii s-au mutat exact cu o saptamana inainte sa se nasca Diana.”
Alina a avut grija ca dorinta destinatarilor – un spatiu modern, aerisit, axat pe culori deschise – sa fie indeplinita. De personalizarea interiorului sunt responsabili insa proprietarii, care au inclus in decor fotografii facute de ei la Paris, decoratiuni aduse din calatorii si plante primite cadou de la prieteni.

Intrarea in apartament se face direct in zona de zi, care este un spatiu deschis. Apartamentul are doua dormitoare cu doua bai si un open space, care include livingul bucataria si diningul.

Amenajare realizata de designerul Alina Stoian, 2Deco, tel.: 0730.200.505

2Deco este un studio de creatie care ofera servicii personalizate pentru orice tip de proiect de amenajare si design interior. Serviciile includ consultanta, proiectare, reprezentari 3D si management de proiect.

 

Related posts

Ai nevoie de un generator de curent? Nu stii cum sa il alegi? Te ajutam noi

Adina Meyers

Editie speciala in ajunul targului Expo Casa Mea

Adina Meyers

E-Camere.ro – Camere supraveghere – Solutia eficienta la indemana celor interesati sa-si protejeze bunurile materiale si pe cei dragi

Adina Meyers