LifeStyle

Descopera produse semnate de designeri romani la Targul de Bijuterie Contemporana Autor

Pentru a doua editie consecutiva, Targul AUTOR (aflat la a 9-a editie), dedica o sectiune speciala tinerilor designeri romani de produs, care propun publicului vizitator unele dintre cele mai proaspete si spectaculoase obiecte destinate decoratiunilor si amenajarilor interioare (obiecte de iluminat cu personalitate, corpuri de mobilier, instalatii cu plante suspendate, obiecte de vesela, ceasuri de perete) si obiecte cu functii diferite (de la portofele pana la casti audio realizate din lemn)

Astfel, sambata 20 aprilie si duminica 21 aprilie, intre orele 11.00-20.00, vizitatorii Targului Autor pot vizita si achizitiona, de la etajul 1 al Salii Dalles din  Bucuresti, peste 50 dintre obiectele cu care participa cei 14 designeri romani de produs selectionati la aceasta editie AUTOR – Targ de Bijuterie Contemporana.

„Succesul inregistrat la editia trecuta ne-a facut sa continuam si de data aceasta prezentarea unei selectii de design de produs la etajul 1 al Salii Dalles. Dorinta nostra cea mai putenica este sa formam punti intre cele doua directii de design, bijuterie si produs, pentru a gasi numitori comuni. Ca exercitiu de imaginatie, ne putem gandi ca bijuteriile pot fi expuse cu succes pe display-uri gandite de designerii de produs. Un joint venture necesar la care ne dorim sa contribuim activ”, declara Dan Piersinaru, fondatorul platformei AUTOR – Bijuterie Contemporana.

Designerii si studiourile de design participante in acest an la AUTOR – Targ de Bijuterie Contemporana sunt Agnes Keszeg, The Awesome Project, Constantin Alupoaiei, Anca Fetcu, TheCraft Lab, Alexe Popescu, Dragos Dogaru, Ramona Bejan, Silva Artis, Alina Turdean, Ioana Ciurea, arhiDOT design, Irina Alexandru si 11am architects.

Platforma AUTOR – Bijuterie Contemporana a creat o rampa extraordinara de vizibilitate obiectelor realizate de designerii romani de produs, prin punerea la dispozitie a unui spatiu dedicat exclusiv lor. Numarul designerilor de produs participanti la Autor s-a dublat in 2013 fata de editia anterioara, iar de acest lucru vor beneficia in primul rand vizitatorii, din ce in ce mai sofisticati, educati si atenti la ceea ce se petrece in spatiul creativ romanesc. Asistam la o efervescenta a pietei locale de design de produs si la o vizibilitate din ce in ce mai crescuta a obiectelor de design create si produse in Romania”, declara Simona Buta, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER.          

Ajuns la cea de-a IX-a editie, cel mai important targ de bijuterie de AUTOR din Romania va surprinde inca o data publicul cu noile colectii realizate de designerii romani din sfera contemporan-experimentala si va promova tinere talente ce vor fi prezente in premiera la acest eveniment. Targul AUTOR este un eveniment bianual, cu o editie de primavara si o editie de toamna. Editia trecuta a avut loc pe 3 si 4 noiembrie si a inregistrat un numar record de peste 3.000 de vizitatori. Pretul unui bilet de intrare va fi de 10 lei.

Sectiunea de design de produs a acestei editii AUTOR este sprijinita de BUCHAREST DESIGN CENTER – platforma de promovare a designului romanesc de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Acesta este startul evenimentelor de design din perioada urmatoare, un numar mai mare de designeri romani de produs regasindu-se la targul Expo Casa Mea in perioada 16-19 mai la Romaero Baneasa. 

Related posts

Cum sa-ti ingrijesti tenul daca locuiesti la oras

Adina Meyers

Whirlpool Romania lanseaza prima campanie de CSR din piata de electrocasnice mari

Adina Meyers

Program Teatru „In Culise” 7-13 Septembrie

Adina Meyers