Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Descoperă primul castel din lut, paie și piatră din România

În munții Făgăraș, la Porumbacu de Sus, într-o vale cu nume de poveste – Valea Zânelor – , se construiește primul castel din materiale 100% naturale: lut, paie și piatră. Înfățișarea lui pare desprinsă din basmele românești sau poate din cărțile fantasy cu hobbiți.  

Proprietarii castelului – Răzvan și Gabriela Vasile – au început construcția în 2014, cu ajutorul arhitectei Ileana Mavrodin.

Castelul va funcționa ca hotel, iar turiștii au auzit deja de el și vin să-i facă poze. Cele 10 camere ale viitorului hotel nu au finisaje moderne, nu s-au folosit vopsele industriale, nu există aer condiționat, iar pe timp de iarnă camerele vor fi încălzite cu lemne de foc.

În castel se află și un restaurant unde vor fi servite mâncăruri naturale, provenite de la localnici, iar turiștii vor putea fi cazați aici spre sfârșitul anului.

Castelul de lut are toate șansele să devină atracția turistică numărul unu din țară. Până ajungeți acolo puteți afla ce se mai întâmplă prin Valea Zânelor urmărind pagina de Facebook a castelului. 

Articole similare

Nuanțele de piersică – o alegere potrivită pentru locuința ta

casamea.ro

Cum creezi un decor de sarbatoare reusit

casamea.ro

Design colorat pentru locuinta ta

casamea.ro

Lasă un comentariu

12 − four =