Pasiunea pentru gatit a transformat gastronomia in arta iar din bucuria de a savura o masa alaturi de prieteni s-a nascut arta conversatiei. Asadar, ceea ce poate fi transformat in arta isi are izvorul intr-o anumita dimensiune a placerii cu care te dedici unui tip de activitate.

Ei bine, insa, temerea ca activitatea de spalare a vaselor nu va putea fi vreodata  transformata in arta e una intemeiata. Dintr-un motiv extrem de simplu: e greu sa-ti placa. Daca acest tip de corvoada nu se va preschimba in pasiune poate insa sa dispara din lista de obligatii cotidiene cu aceasta masina spalat vase.

Cum te scapa de griji o masina spalat vase?

O masina de spalat vase este o masina actionata electric care spala si usuca aproape toate tipurile de vesela aflata intr-o bucatarie, fie ea de restaurant sau bucataria unei familii.

Masina de spalat vase curata prin pulverizarea apei calde, de obicei intre 45 si 75 °C, asupra vaselor, uneori utilizandu-se temperaturi mai scazute pentru obiecte ceva mai delicate.

Un amestec de apa si detergent pentru  masina de spalat vase este pompat la unul sau mai multe brate de pulverizare rotative, care imprastie vasele cu amestecul de curatare.

Dupa terminarea spalarii, apa este drenata, iar mai multa apa calda este pompata si incepe un ciclu de clatire. Dupa ce ciclul de clatire se termina si apa este drenata, vasele sunt uscate folosind una din metodele de uscare.

Avantajele utilizarii unei masini de spalat vase

Un avantaj al folosirii masinilor de spalat vase este cel de ordin economic. Conform unui studiu efectuat de catre cercetatori in anul 2003, spalarea manuala a  unei cantitati de vase echivalente cu cea a unei masini de spalat vase automata complet incarcata utilizeaza intre 20 si 300 litri de apa, in timp ce numarul de masini automate de spalat vase eficiente din punct de vedere energetic a fost de 15-22 litri de apa.

Studiul a concluzionat ca masinile de spalat vase complet incarcate consuma mai putina energie, apa si detergenti decat  s-ar consuma prin spalarea manuala.

Multe masini de spalat vase moderne au cicluri de spalare asistate de microprocesoare, care ajusteaza durata de spalare la cantitatea de vase murdare (sesizata de schimbarile temperaturii apei) sau cantitatea de murdarie din apa de clatire (detectata chimic / optic). Acest lucru poate economisi apa si energie daca utilizatorul executa o sarcina partiala.

La astfel de masini de spalat vase, comutatorul rotativ electromecanic utilizat adesea pentru a controla ciclul de spalare este inlocuit cu un microprocesor, dar majoritatea senzorilor si supapelor trebuie sa fie in continuare prezente.

Cu toate acestea, intrerupatoarele de presiune (unele masini de spalat vase utilizeaza un comutator de presiune si un debitmetru) nu sunt necesare in majoritatea masinilor de spalat vase controlate cu microprocesor deoarece folosesc motorul si uneori un senzor de pozitie rotativ pentru a detecta rezistenta apei.

Bricomix – Apeleaza cu incredere la specialistii din domeniu

In oferta magazinului online Bricomix se gasesc mai multe branduri, stiluri si culori de astfel de masini de spalat vase. Alegerile pot fi facute in functie de preferintele in materie de design, marca, sau in functie de spatiul disponibil pentru  un astfel de dispozitiv.

Masini de spalat de la producatori precum Bosch, Electrolux sau Beko sunt disponibile pe magazinul online www.bricomix.ro  

Beneficiati de livrarea comenzii in timp rapid, iar la anumite produse veti avea transport gratuit oriunde in tara.

Related posts

Ediţie specială! EXPO CASA MEA, 3-6 mai ROMAERO – Expozanţii şi organizatorii ne fac un tur al târgului

Adina Meyers

Integrata in peisajul urban al Bucurestiului

Adina Meyers

O casa istorica readusa la viata

Adina Meyers