LifeStyle Retete

Deliciu de ciocolata

Un astfel de desert nu e de refuzat. Mai ales daca iti place ciocolata. E pur si simplu delicios! Pare complicat de facut, dar nu e asa greu.

Varianta mini

Daca organizezi o petrecere si vrei sa impresionezi, sa stii ca sunt la moda torturile realizate din mini-prajiturele. Munca e ceva mai multa si montajul mai migalos, dar si avantajele sunt pe masura: pe langa aspectul original al compozitiei, „tortul” va fi deja portionat, iar fiecare va avea in farfurie o varianta aspectuoasa, in miniatura, a tortului.

Ingrediente:

8 oua

1 pachet de unt (cu minimum 85% grasime)

8 linguri de zahar

1 lingura de faina

1 pachet de cacao

1 cescuta cu lapte

esenta de rom

Mod de preparare:

Separa galbenusurile de albusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, cacaua si faina si omogenizeaza bine, pana obtii o crema. Pune jumatate din aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si baga-le in cuptor. Acesta este blatul!

Peste jumatatea ramasa din crema toarna laptele, amesteca bine si pune la foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema. Las-o la racit, apoi adauga cate o lingura peste untul frecat spuma si esenta de rom. Unge blatul cu crema obtinuta, orneaza tortul cu fructe proaspete si savureaza-l cu inghetata de vanilie.

Daca iti place ciocolata, nu ai cum sa nu iubesti acest desert. Va avea succes indiferent de ocazie.

 

Related posts

Strategia Egger a avut succes

Adina Meyers

Pe urmele timpului

Adina Meyers

Iti doresti o bucatarie cu aspect vintage? Nu uita de o baterie cu dubla comanda!

Adina Meyers