LifeStyle Retete

Deliciu de ciocolata

Un astfel de desert nu e de refuzat. Mai ales daca iti place ciocolata. E pur si simplu delicios! Pare complicat de facut, dar nu e asa greu.

Varianta mini

Daca organizezi o petrecere si vrei sa impresionezi, sa stii ca sunt la moda torturile realizate din mini-prajiturele. Munca e ceva mai multa si montajul mai migalos, dar si avantajele sunt pe masura: pe langa aspectul original al compozitiei, „tortul” va fi deja portionat, iar fiecare va avea in farfurie o varianta aspectuoasa, in miniatura, a tortului.

Ingrediente:

8 oua

1 pachet de unt (cu minimum 85% grasime)

8 linguri de zahar

1 lingura de faina

1 pachet de cacao

1 cescuta cu lapte

esenta de rom

Mod de preparare:

Separa galbenusurile de albusuri. Amesteca galbenusurile cu zaharul, cacaua si faina si omogenizeaza bine, pana obtii o crema. Pune jumatate din aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si baga-le in cuptor. Acesta este blatul!

Peste jumatatea ramasa din crema toarna laptele, amesteca bine si pune la foc mic, amestecand continuu, pana devine o crema. Las-o la racit, apoi adauga cate o lingura peste untul frecat spuma si esenta de rom. Unge blatul cu crema obtinuta, orneaza tortul cu fructe proaspete si savureaza-l cu inghetata de vanilie.

Daca iti place ciocolata, nu ai cum sa nu iubesti acest desert. Va avea succes indiferent de ocazie.

 

Articole similare

Eduard Tumagian va canta duminica pe scena Operei Nationale Bucuresti

Adina Meyers

10 destinaţii pentru vacanţa de primăvară

Adina Meyers

Cum se pune slanina la murat

Adina Meyers