Pentru a imprima un aer romantic amenajarii, nu-i nevoie sa redecorezi complet intreaga locuinta. Uneori, cateva detalii sunt suficiente pentru a da un suflu nou amenajarii.

Cosy si pastelat

Anul asta se poarta verdele, asa ca indrazneste sa folosesti o nuanta ceva mai discreta (de exemplu, un verde smarald) la nivelul peretilor. Combin-o cu tonuri pastel de lila sau roz. E fresh, dulce si in tendinte! Nu uita de detaliile care completeaza atmosfera si ii asigura romantism. Imprimeul textilelor poate fi unul dintre ele, la fel si florile naturale, ce te aduc ceva mai aproape de primavara.

Doar pentru tine

Dormitorul e sanctuarul nostru de relaxare si locul ideal pentru un decor romantic, asa ca putem incepe de aici. Daca ai visat mereu la un pat cu baldachin, ai putea fie sa-ti achizitionezi unul, fie, mai economic, sa adaugi unul patului tau. Ai nevoie doar de niste sine (sau de orice sistem de prindere) pentru perdele si de cateva textile vaporoase care sa completeze decorul. In functie de preferinte (si spatiu), poti merge pe o varianta opulenta sau pe una diafana. La fel poti proceda si in ceea ce priveste patternurile, dar nu uita sa alegi ceva in ton cu tema. Imprimeurile florale sunt romantice, mai ales daca au o tenta retro. Pentru o abordare discreta, iti recomandam cateva pernute cu motive delicate, asociate cu un pat retro, din fier forjat.

Mood board

Pune laolata culori, texturi, materiale si imprimeuri care iti plac si te inspira. E bine sa faci asta inainte sa demarezi amenajarea, ca sa te asiguri ca se potrivesc intre ele si, eventual, ca sa descoperi mixuri la care nu te-ai fi gandit. Lucrurile devin mai clare atunci cand pui toate elementele impreuna. Pentru un decor cu aer boem, ar fi bine sa ai in vedere culori pastelate, imprimeuri florale, motive delicate si texturi sidefate. Combina-le echilibrat si nu ai cum sa dai gres.

Detalii romantice

Pentru un look romantic, alege accesorii in tonuri dulci, dar numai daca se potrivesc cu restul decorului. Florile naturale sunt mereu binevenite, la fel si detaliile atent alese. O idee practica si la indemana este sa imbraci copertele cartilor in hartie sau material textil colorat, asortandu-le astfel cu restul elementelor pe care le introduci in amenajare.

Related posts

Ce este un design de interior ecologic? – FOTO

Adina Meyers

Cum se schimbă corect ușa sobei?

Adina Meyers

Regăsit, recuperat, recreat, marca Anda Roman

Adina Meyers