Situat in zona Dorobanti, apartamentul cu doua camere a fost achizitionat de actualul proprietar, un om de faceri italian, datorita pozitionarii sale – stradal, in cea mai exclusivista zona a Bucurestiului. De la inceput, intentia proprietarului a fost de a oferi apartamentul spre inchiriere, asa ca l-a atras in primul rând privelistea panoramica oferita de acesta si faptul ca este foarte luminos. Apartamentul cu o suprafata de 70 mp a fost achizitionat de la o cunostinta, iar ulterior au fost facute numeroase modificari. Desi apartamentul se afla intr-o stare foarte buna când a fost cumparat, noul proprietar a dorit sa-l reamenajeze complet, pentru a-i oferi o nota speciala.

Au fost facute mai intai modificari la compartimentarea interioara; s-a renuntat la peretele despartitor dintre living si bucatarie, a fost desfiintat peretele de acces in dormitor si inlocuit cu un „perete” textil, format din storuri; de asemenea, s-a renuntat la unul dintre balcoane pentru a se mari spatiul destinat dormitorului. Toate aceste idei de amenajare i-au apartinut proprietarului, doar la punerea in practica fiind consiliat de un arhitect. De altfel, talentul si pasiunea sa pentru amenajari interioare se justifica prin faptul ca lucreaza in domeniul home&deco, fiind managerul unei firme care comercializeaza materiale textile pentru draperii si perdele.

Pentru amenajarea in stil mediteraneean sic a avut drept sursa de inspiratie meleagurile natale si zilele de relaxare petrecute la tarmul marii, in bataia brizei. A ales culoarea alba ca element cheie al amenajarii din ratiuni pur decorative, insa aceasta masura a avut ca rezultat pozitiv marirea vizuala a spatiului. Nici de aceasta data proprietarul nu a cerut sfatul unui decorator profesionist, mizând pe propriul fler si bun-gust.

Finisajul alb al peretilor, destul de comun, nu ar fi atras in niciun fel atentia daca nu ar fi fost completat de o pardoseala… si ea complet alba. In timp ce pentru zona bucatariei s-a folosit o gresie portelanata alba mata, in restul casei pardoseala este acoperita cu o dusumea din lemn natural, vopsita alb. Niciun fel de model elaborat sau textura decorativa nu incarca fara rost suprafetele.

Chiar si sistemul de iluminat este unul simplu, bazat pe lampi tip candelabru, care ofera o lumina generala incaperii, iar in zona dormitorului s-a mers tot pe un iluminat general, de data aceasta cu spoturi.

Mobilierul, adus in intregime din Italia, a fost ales nu doar pentru designul sau frumos si elegant, ci si din considerente de functionalitate. Proprietarul a gândit o mobilare minimalista pentru a nu aglomera spatiul, dar totodata practica, astfel incât sa ofere confortul necesar locuirii. Chiar si amplasarea pieselor de mobilier a fost gândita in aceeasi idee.

Zona de zi, organizata ca un open space dupa alipirea bucatariei la living, este compusa din trei colturi: locul de discutie si relaxare, locul de luat masa si zona de preparare cu mobilierul de bucatarie si blatul de lucru.

Amplasat pe un singur perete, ansamblul de mobilier pentru bucatarie a fost realizat pe comanda dupa dimensiunea spatiului. Compact, prevazut cu cât mai multe spatii de depozitare, mobilierul are toate utilitatile incorporate si un blat de lucru suficient de spatios.

Zona de living, definita prin simplitate si eleganta, este completata de tesaturi din materiale naturale, uni sau cu imprimeu discret, regasite sub forma de huse pentru scaune si canapele, sau de storuri romane pentru ferestre. Aceleasi drapaje textile, de aceasta data croite ca baldachin si paravan, confera dormitorului un aer intim si romantic.

Amenajarea realizata in regie proprie a durat trei luni, modificarile facute la partea de compartimentare fiind maximum din ceea ce se putea obtine din acest spatiu.

In ceea ce priveste destinatia spatiului, acesta este ideal ca locuinta pentru o persoana romantica sau pentru un cuplu care doreste sa scape de tumultul orasului odata ce soseste acasa, pentru ca in ciuda amplasarii centrale, apartamentul este foarte linistit.

Gaseste-ti inspiratia pentru un camin de vis cumparand revista Caminul

Related posts

De ce să alegi albul pentru casa ta

Adina Meyers

Pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a amenaja o mica sala de cinema in casa ta

Adina Meyers

Oglinzile – elemente decorative care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Adina Meyers