Amenajari Interioare

Pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a amenaja o mica sala de cinema in casa ta

La sfarsitul zilei, atunci cand venim obositi de la lucru, nu ne dorim altceva decat sa ne putem relaxa si reincarca bateriile pentru o noua zi. Acest lucru il facem, majoritatea dintre noi, uitandu-ne la filme si seriale. Cati insa putem spune ca ne bucuram de o experienta care sa rivalizeze cu cea din salile de cinema? Foarte putini.

In articolul de azi ne-am propus sa iti prezentam cativa pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a amenaja o mica sala de cinema in casa ta. E bine sa stii chiar de la inceput ca pentru a te bucura de o experienta cinematografica nu sunt suficiente televizorul conventional si sistemul audio, chiar daca cele doua contribuie cu un procent semnificativ la rezultatul final.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci atunci cand incepi amenajarea unei incaperi numai buna pentru vizionat filme si seriale este sa alegi o tema. Ai vazut si tu cel mai probabil ca majoritatea camerelor de genul acesta au o atmosfera specifica unei productii preferate. Altele au pur si simplu o atmosfera asemanatoare cu cea a cinematografelor. Indiferent de ce tema alegi, tine cont ca aceasta trebuie sa fie una care sa te ajute sa intri cat mai repede in pielea personajelor.

Urmatorul pas consta in alegerea unei camere potrivite. Trebuie sa te asiguri ca incaperea respectiva este una care are cat mai putine ferestre (nu ai nevoie de foarte multa lumina aici) si ca este departe de orice sursa de zgomot. Daca iti place sa te uiti la filme cu un volum ridicat poti lua in considerare si o izolare fonica a acestei camere.

Acum este timpul sa alegi si televizorul. Sau videoproiectorul. Ambele variante sunt unele bune. Aici o sa alegi in functie de care sunt preferitele tale. Trebuie spus ca majoritatea opteaza pentru un televizor cu diagonala mare si rezolutie Full HD sau Ultra HD. Asta pentru ca acesta este capabil sa livreze imagini de calitate si sa ne aduca mai aproape de actorii preferati. Trebuie insa sa tii cont de distanta optima de vizualizare, raportandu-te la diagonala pe care televizorul o are (de exemplu, daca ai un TV de 119 cm distanta optima fata de acesta este cuprinsa intre 2 si 5 metri).

Echipamentul audio trebuie ales si el cu atentie, deoarece nu de putine ori sunetul de care avem parte poate face diferenta unei experiente cinematografice de neuitat. Aici cel mai recomandat este sistemul audio 5.1, dupa cum cel mai probabil stii deja.

Related posts

Plantele – elemente decorative pentru casa ta

Adina Meyers

Ai un hol foarte mic? Noi te ajutam sa il pui in valoare!

Adina Meyers

Cum folosim culorile în amenajările de interior – culorile vii vs culorile palide şi stilul minimalist – cu designerul Cameniţa Raluca

Adina Meyers