Avand drept motto acest citat din Tudor Arghezi, promotor al esteticii uratului, tanarul designer Omid Ghannadi si-a propus sa transforme intr-un loc placut un spatiu in care nimeni nu ar alege sa traiasca.

Mic dictionar de stil:

Stilul industrial urban – este un stil modern in care predomina materialele si nuantele reci: metal, plastic, sticla etc. Peretii sunt de culoare gri, din beton sau caramida nefinisata, asemanator celor din fabrici.

Estetica uratului – este doctrina ce promoveaza utilizarea unor termeni din sfera cotidianului si a banalului, transformandu-i in arta. Estetica uratului se refera la a arata partea frumoasa din ceva respingator, urat.

Einstein, Dalí, Bob Marley, Charlie Chaplin, Che Guevara – figuri reprezentative ale istoriei recente, oameni care au revolutionat prin inventiile, actiunile sau operele lor, vremurile in care au trait.

Este simplu sa pornesti de la o platforma frumoasa atunci cand faci o amenajare, insa este o adevarata provocare sa transformi uratul in placut. Designul industrial corespunde tot mai mult unei realitati actuale. Stilul industrial urban se adreseaza celor carora le place sa experimenteze si sa paseasca dincolo de granita unor etichete deja prestabilite. Liniile folosite sunt clare, finisajele au de obicei nuante inchise, iar mobilierul este functional, flexibil si adaptabil, dar in acelaşi timp şic.

Mobila folosita a fost aleasa pentru a da nota de curat si culoare spatiului, legatura dintre decor şi pereţi fiind asigurata de vopseaua curganda.

De ce am ales personajele acestea? Pentru ca ei au realizat lucruri fara de care nu putem trai astazi, iar daca Charlie Chaplin ar fi avut un iPhone in mana s-ar fi “rasturnat”.

Ei sunt oamenii „rasturnati” ai vremurilor lor, oameni care au mers impotriva curentului, iesind din tipare si ajungand uneori sa fie considerati de semenii lor, extravaganti, ciudati, chiar nebuni.

Am ales portocaliul ca si culoare dominanta pentru ca are capacitatea de a-si face simtita prezenta intr-un spatiu rece. Am urmarit in principal sa pastrez cat mai mult din esenta spatiului, singura interventie artificiala constand in petele puternice de culoare.

Din punct de vedere al formelor, m-am aventurat din nou in alaturarea a doua contraste: colturi si linii curbe.

Cred ca un designer pasionat are mereu o curiozitate activa ce-l determina sa isi imbogateasca aria de explorare. Acesta este motivul pentru care am introdus si elemente de design vestimentar, accentuand si mai mult impactul unei culori puternice.

Lista de preturi:

1. Masuta Glossy, diam.: 85 cm, H: 34 cm, Pret: 1.448 lei; Mobexpert

2. Canapea extensibila Andra, cu tapiterie din ecopiele, dim.: 196x93x86 cm, Pret: 2.254 lei; Mobexpert
3. Pled Zone, culoare portocalie, dim.: 130×180 cm, Pret: 92 lei; Mobexpert
4. Lampa de podea Drop, cu abajur din material plastic, design Buro fur Form, Pret: 1.715 lei; Next prin Intro
5. Fotoliu Tongue pe structura din lemn si tapiterie din material textil, design Pierre Paulin, Pret: pornind de la 4.260 lei; Artifort prin Intro
6. Sfesnic „The more the merrier”, cu suporturi de lumanari din cauciuc, in forma de cristal si brate din otel presat la rece; poate fi asamblat intr-o infinitate de moduri; design Louise Campbell, Pret: 384 lei; Muuto prin Intro
7. Perna decorativa Rainbow Girl, design Care?Cutare, Pret: 143 lei; Intro8.      Caine abstractizat din polietilena Puppy, design Eero Aarnio, Pret: pornind de la 341 lei; Magis prin Intro
9.  Rochie din fibra naturala, Pret: 340 lei; Mihaela Drafta
10. Vopsea lavabila colorata de interior Deutek, Preţ: 350 lei/recipient 10 litri

CONCEPT&STYLING: Designer OMID GHANNADI, tel. 0743.036.666,
www.ogdesign.ro
, omid@ogdesign.ro

Gaseste-ti inspiratia pentru un camin de vis cumparand revista Caminul

Related posts

Casa cu parfum de vacanta

Adina Meyers

Apartament modern chic

Adina Meyers

Despre importanta unui umidificator in perioada sezonului rece

Adina Meyers