LifeStyle

VEKA anunţă achiziţia grupului Bowater Building Products din Marea Britanie

VEKA anunţă achiziţia grupului de companii Bowater Building Products din Marea Britanie, investiţie ce întăreşte poziţia VEKA pe piaţa vest-europeană.

Prin achiziţia unuia dintre cei mai importanţi furnizori de pe piaţa britanică, grupul german VEKA demonstrează încă o dată stabilitatea internaţională a brandului şi implicarea pe termen lung în furnizarea de profile din PVC de calitate superioară, exclusiv clasa A (conform SR EN 12608).

“Ne bucurăm să anunţăm preluarea Bowater Building Products. Aşa cum mulţi jucători din

industrie ştiu deja, situaţia pieţei este extrem de dificilă, şi, totuşi, VEKA a continuat să investească în sisteme, oameni şi fabrici. După o analiză atentă, am ales să achiziţionăm furnizorul de profile şi structuri din PVC pentru construcţii – Bowater Building Products -datorită sinergiilor cu brandul VEKA în termeni de calitate a produselor şi poziţionare pe piaţa construcţiilor. Achiziţia Bowater Building Products şi a cunoscutului brand WHS Halo subliniază încă o dată implicarea noastră pe termen lung în producţia de profile de cea mai înaltă calitate”, a declarat Dave Jones,  VEKA UK Managing Director.

Bowater Building Products este un grup de companii fondat în anul 1970 şi activ atât pe piaţa britanică, cât şi pe pieţele vest şi est europene. Grupul Bowater are în prezent peste 300 de angajaţi în 4 firme – WHS Halo, Bowater Doors, Bowater Architectural şi Bowater Projects. În anul 2009 grupul de firme a avut o cifră de afaceri cumulată de peste 54 de milioane de euro.

Despre VEKA

Compania VEKA a fost fondată în anul 1969 prin preluarea producătorului german Vekaplast, care la acea dată avea 8 angajaţi. Prin continua dezvoltare de-a lungul anilor, compania ajunge astăzi să numere peste 1.100 de angajaţi la sediul central din Sendenhorst, care se întinde pe o suprafaţă de 240.000 mp, iar în lumea întreagă, 26 de filiale însumând un număr de peste 3500 de angajaţi.

VEKA ROMANIA SRL, înfiinţată în anul 2000, este deţinută în totalitate de către VEKA AG Germania şi are peste 30 de angajaţi în acest moment, derulând relaţii de afaceri cu peste 180 de parteneri la nivelul întregii pieţe româneşti. Sistemele de uşi şi ferestre VEKA, exclusiv clasa A (conform normativelor europene aplicabile şi în România), oferă clienţilor profile individualizate de categorie premium, care satisfac cele mai pretenţioase gusturi, precum şi profile cu design specific. Aceste sisteme oferă soluţia ideală atât din punctul de vedere al izolării termice, al  funcţionalităţii, stabilităţii şi uşurinţei întreţinerii, cât şi în ceea ce priveşte durabilitatea şi protecţia mediului înconjurător.

Fie că este vorba de ferestre, uşi, obloane sau rulouri, pentru o clădire nouă sau pentru o renovare, VEKA oferă orice tip de soluţie. 

Related posts

Panasonic lanseaza cele mai eficiente becuri LED din industrie

Adina Meyers

“Vreau sa fiu actrita” cu Anca Sigartau marcheaza deschiderea Festivalului “Teatru pentru viata”

Adina Meyers

S-au incheiat International Film Workshops la Brasov, Romania

Adina Meyers