LifeStyle

Rulouri Karim Rashid şi corpul de iluminat care aduce soarele în interior au fost lansate în România

Accesorii inedite de design interior, semnate de doi dintre cei mai cunoscuţi designeri contemporani, au fost lansate pe piaţa locală de către VELUX România. Compania a prezentat colecţia de rulouri decorative pentru ferestrele de mansardă create de către faimosul Karim Rashid şi un corp de iluminat care aduce lumina naturală în spaţiile interioare, conceput de către designerul Ross Lovegrove.  

Investind constant în inovaţie şi creativitate, grupul VELUX a încheiat un parteneriat cu doi dintre cei mai respectaţi designeri ai momentului pentru a le oferi clienţilor o nouă perspectivă asupra spaţiilor interioare. Ȋndrăzneala şi viziunea lui Karim Rashid au fost transpuse într-o colecţie exlusivistă de roluri opace pentru ferestrele de mansardă, iar pasiunea britanicului Ross Lovegrove pentru Green Design a generat crearea singurului corp de iluminat care aduce lumină naturală în spaţiile interioare.

Arta decorativă a lui Karim Rashid urcă în mansardă

Karim Rashid este unul dintre cei mai provocatori şi prolifici designeri ai vremii. Stilul său îndrăzneţ, marcat de culori tari şi linii fluide, l-au trasformat într-o emblema în universul designului contemporan. Artistul a lucrat pentru companii şi clienţi din lumea întreagă, iar portofoliul său include de la design de produs, design interior, modă sau mobilier pȃnă la corpuri de iluminat şi opere de artă. Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale a constat în realizarea colecţiei de rulouri VELUX pentru ferestre de mansardă, accesorii prezentate aseară în premieră pe piaţa din Romȃnia.

Lumina naturală este esenţială pentru starea noastră de bine, iar grupul VELUX face lucruri excepţionale prin produsele sale care aduc atȃt de multă lumină în casele sau în birourile noastre. Cu toate astea, ca să te bucuri de tot confortul de care ai nevoie, trebuie să poţi controla lumina. De aceea, atunci cȃnd echipa VELUX m-a cooptat în acest proiect, am simţit că e o mare provocare.” spune Karim Rashid.

Colecţia rulourilor opace VELUX pentru ferestre include patru modele, fiecare în două culori diferite. În funcţie de preferinţe, clienţii pot alege de la nuanţe de roz vibrant, galben acid sau verde metalic până la cele de alb şi negru. Inspirat de tehnologia digitală, pe de o parte, şi de motive florale, pe de altă parte, Karim Rashid a conferit acestor rulouri un aspect contemporan şi poetic în aceeaşi măsură.

Mi-am dorit ca fiecare client să descopere în aceste rulouri nu doar rolul lor funcţional, ci o mică operă de artă decorativă ce aduce culoare şi stil în spaţiul personal”, adaugă designerul.

Fiecare dintre cele patru modele ale gamei asigură un control deplin asupra luminozităţii din spaţiul interior datorită texturii mate ce blochează pătrunderea luminii chiar şi în zilele însorite de vară. Potrivite pentru oricare dintre ferestrele de mansardă VELUX, rulourile sunt uşor de instalat chiar de către utilizator, printr-un sistem special de prindere.

 “Pâna acum, clienţii noştri s-au obişnuit cu produse performante dar cât se poate de discrete. De această dată, am ales viziunea lui Karim Rashid pentru a conferi îndrăzneală şi personalitate gamelor de accesorii VELUX. Sperăm ca motivele decorative create de acest artist plin de imaginaţie să adauge un plus de culoare şi emoţie în mansardele din România.” a declarat Alexandra Maier, arhitect VELUX Romȃnia.

Tunelul solar Lovegrove- corpul de iluminat care aduce soarele în interior

O altă inovaţie spectaculoasă lansată de grupul VELUX în materie de design interior este tunelul solar Lovegrove, un corp de iluminat care aduce lumina naturală în spaţiile interioare. Conceput de către celebrul designer Ross Lovegrove, cunoscut pentru folosirea materialelor şi tehnologiilor de ultimă generaţie si pentru atenţia faţă de mediul înconjurător, tunelul solar Lovegrove vine ca o soluţie practică şi elegantă de a înlocui lumina electrică cu cea  solară în cele mai întunecate spaţii ale casei.

Grupul VELUX a susţinut dintotdeauna folosirea resurselor regenerabile şi utilizarea soarelui ca sursă de energie şi îmbunătăţire a climatului interior, iar Ross Lovegrove este un designer recunoscut pentru atenţia cu care îşi selectează materialele pe care le utilizează. Prin urmare, parteneriatul cu el a fost o potrivire perfectă iar rezultatul poate fi descoperit acum şi în Romȃnia”, a completat Alexandra Maier, arhitect VELUX Romȃnia.

Lansat pe piaţă în anul 2005 şi în România începând cu anul 2007, tunelul solar este un produs inovator care aduce lumina naturală în interioarele care nu pot fi iluminate natural. Este recomandat pentru spaţiile în care instalarea ferestrelor de mansardă este imposibilă (holuri, băi, spaţii fără pereţi exterior, dressing-uri) şi în care singura modalitate de iluminare este cea artificală.

Designul elementelor componente este gândit pentru a se potrivi estetic atât la exterior cât şi la interior. Din exterior, tunelul are un profil discret, similar unei ferestre de mansardă de mici dimensiuni, iar din interior ia forma unei aplice încadrată de un inel din plastic alb.

Mai mult decît atât, tunelul este un produs ecologic. Tubul reflectorizant poate asigura o reflexie a luminii de până la 98%, contribuind astfel la economia de energie. Tunelul se poate accesoriza cu un kit de lumină, pentru folosirea produsului pe timpul nopţii, dar şi cu un kit pentru ventilare pentru a suplimenta ventilaţia încăperii.

Designerul britanic Ross Lovegrove, în urma colaborării cu grupul VELUX, a creat o lampă avangardistă care se ataşează tunelului solar VELUX, adăugȃnd eleganţă spaţiului interior.

Cȃnd reprezentanţii VELUX m-au contactat pentru a-mi propune această colaborare, am simţit o afinitate imediată cu produsele şi viziunea lor, pe care le consider inovative din punct de vedere tehnologic şi cu înclinaţie pentru nevoile umane”, a mărturisit designerul Ross Lovegrove.

Tunelul solar creat de Lovegrove este deja un produs recunoscut la nivel mondial şi cu numeroase premii cȃştigate. Una dintre distincţiile primite pentru design inovator a fost chiar „Reddot Design Award – best of the best 2010”, cea mai prestigioasă recunoaştere din lume în materie de design interior.

Rulourile pentru ferestre semnate Karim Rashid şi tunelul solar Lovegrove sunt deja disponibile în reţeaua distribuitorilor autorizaţi VELUX şi pot fi achiziţionate la preţuri începȃnd cu 64 euro pentru un rulou opac şi 446 euro pentru aplica Lovegrove.

Related posts

Tu stii cum alegi cel mai bun mobilier de gradina?

Adina Meyers

O masa la inaltime

Adina Meyers

Strategia Egger a avut succes

Adina Meyers