LifeStyle

De pe podium, direct la tine acasă!

 Când te muți într-o casă nouă ești atent la fiecare detaliu care ține de confort. Însă, dacă ar fi să prioritizezi când vezi o cameră goală, ce îți sare în ochi? Ferestrele, pereții, ușile sau podeaua? Probabil mulți dintre noi își opresc inițial ochii asupra pardoselii. De ce? Poate pentru că este o zonă extinsă pe care pășim și pentru că tendința noastră instinctivă este să privim în jos pe unde călcăm, de teamă unor posibile obstacole. 

 Dacă stai bine să te gândești, podeaua influențează câteva aspecte, printre care: factură la gazele naturale, care diferă iarnă în funcție de tipul de material folosit pentru a o ‚imbraca’, că să nu mai spunem că și accesoriile-precum covoarele sau carpetele-se pretează și ele la un anumit tip de material. Când vine vorba de preferințe se pare că preferăm parchetul atât pentru aspect, cât și pentru compoziție, lemnul oferind senzația de căldură. Pardoseală din lemn a fost întotdeauna o referință în termeni de confort și lux și nu este de mirare faptul că parchetul este utilizat în case și hoteluri din întreagă lume. Apropo, știai că spre deosebire de covoare și carpete, care pot înmagazina praf, murdărie și alergeni, parchetul nu permite prezența acestor oaspeți nedoriți? Astfel că reprezintă o alegere excelentă pentru familiile cu copii mici sau pentru persoanele cu alergii.

 Pe măsură ce te obișnuiești cu ambientul casei, începi să nu mai observi cum se așează perdeaua, unde e poziționată masă ori ce nuanța mai are pardoseală. Cu toate acestea, o caracteristică a parchetului este faptul că necesită întreținere sporită. Dacă vrei să pășești pe o podea care arată și se simte bine la atingere, este important să fie curată și lustruită. Noi îți recomandăm doi păși simpli: 

 1. Curățarea  

Se ia o bucată detergent concentrat Asevi  pentru curățarea și întreținerea parchetului, se citesc instrucțiunile de pe ambalaj, se mixează cu apa și cu chef de treabă si… gata! Parchet curat în câteva minute.  

             Notă: bonusul este că te poți folosi de detergent și dacă vrei să cureți ușile și dulapurile.

 

               2. Ceruirea

 Luciul nu se obține ușor. Știi prea bine cât de plăcut este să mergi pe o podea luminoasă, ca și când ai păși pe o rază de soare. Ceara Asevi  ajută la îmbunătățirea aspectului parchetului și îl menține sănătos, asemenea vitaminelor pe care le luăm când vrem să ne creștem imunitatea. 

 Așadar, dacă vrei să te simți că pe podium pășind pe pardoseală casei tale, știi ce ai de făcut: alege materialul potrivit, îngrijește-l cum trebuie și bucură-te de senzația de …perfeeect, (dar nu ‚fara tine’, cum zice cântecul).   

 

  

Related posts

Paste cu vinete

Adina Meyers

EFdeN si-a deschis portile in La Cite du Soleil!

Adina Meyers

Retrospectiva Andy Warhol: Sleep / Empire / Kiss

Adina Meyers