LifeStyle

Symmetrica inaugureaza o noua linie de productie

Incepand cu luna august, Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, inaugureaza o noua linie de productie in cadrul fabricii din Ciociu, Bistrita-Nasaud, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. In acest fel, compania isi consolideaza pozitia pe piata locala si creste valoarea investitiilor totale la 24,5 milioane de euro.

“Extinderea fabricii din judetul Bistrita-Nasaud a venit ca un pas firesc nu doar in intarirea pozitiei Symmetrica, ci si in contextul cererii in crestere pe piata din regiune. De asemenea, odata cu extinderea portofoliului de produse si cu lansarea de game speciale pentru sectorul rezidential, am simtit nevoia de a majora capacitatea de fabricatie”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, noua linie de fabricatie este amplasata intr-o hala cu o suprafata de 850 mp si va produce zilnic cca. 2.000 metri de pavele si borduri. Dincolo de linia de productie, fabrica din Bistrita-Nasaud a fost extinsa si cu noi spatii de depozitare, pe o suprafata de peste 6.000 de mp, dar si cu spatii special amenajate pentru silozuri de ciment si depozite de agregate.

Investitii totale de 24,5 milioane de euro

Odata cu inaugurarea noii linii de productie in fabrica din Bistrita-Nasud, Symmetrica a atins un nivel de 24,5 milioane de euro in ceea ce priveste investitiile in capacitatile de productie derulate pana in acest moment. Astfel, compania detine cinci fabrici in intreaga tara.

De asemenea, incepand cu luna august, capacitatea de productie a Symmetrica ajunge la peste 15.000 metri de produse zilnic. In acest fel, compania va putea sa acopere cererea de pavele si borduri in proiecte din Moldova, Muntenia si Transilvania.

Planurile de viitor ale Symmetrica

In ceea ce priveste planurile de viitor ale companiei, Sebastian Bobu a afirmat ca este vizata extinderea capacitatilor de productie si in alte unitati ale Symmetrica, dar si investitii in locatii noi, insa doar intr-un context pozitiv generat de eventuale cresteri ale pietei de prefabricate mici.

„In functie de numarul comenzilor si de evolutia pietei de prefabricate mici din beton, putem dezvolta capacitatea de productie si in alte fabrici prin montarea unor linii noi”, subliniat acesta.

De asemenea, reprezentantul companiei a mentionat ca printre obiective ale Symmetrica pentru cea de-a doua jumatate a acestui an se numara si eficientizarea productiei. Totodata, prin noua linie de productie si extinderea portfoliului de produse cu doua game pentru clientii rezidentiali – Symmetrica Select si Symmetrica pentru Gradina – compania vizeaza o majorare a business-ului pentru acest an cu circa 5%.

„Toate actiunile desfasurate in prima parte a acestui an – schimbarea imaginii companiei, extinderea portfoliului de produse si marirea capacitatii de productie prin noua linie, reprezinta motivele care stau la baza estimarilor noastre, alaturi de cresterea cererii pe segmentul rezidential. Am demonstrat astfel ca ne putem adapta unei piete extrem de exigente si vom continua sa fim atenti la evolutia acesteia, pentru a le veni in intampinare cu cele mai bune solutii si produse de calitate superioara”, a incheiat reprezentantul companiei.  

Related posts

Invazie de alge la malul Mării Negre. Autoritățile au adunat de pe plaje 3.000 de tone, în prima jumătate a lunii iulie-FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Ce plante alegi pentru o grădină uşor de întreţinut

Adina Meyers

Doamnelor, primăvara asta, la muzică, se poartă vintage: trupa Postmodern Jukebox revine în concert la Bucureşti, în 16 mai 2018

Adina Meyers