Solutii Constructive

Soluții de întreținere pentru utilajele agricole pe timp de iarnă

Atunci când frigul iernii începe să înțepe buricele degetelor de la mâini și de la picioare, agricultorii știu că primul lucru pe care trebuie să-l facă este pregătirea utilajelor pentru sezonul rece.

Degeaba faci focul în casă, ornezi bradul și-l aștepți pe Moșul, dacă afară utilajele tale sunt abandonate random prin curte, în bătaia viscolului și a gerului. Și degeaba primăvara, când alții pregătesc semănăturile și întreținerea culturilor înființate toamna precedentă, tu te întrebi de ce echipamentele tale nu se mișcă. Păi din cauza ta. Tu ești cel care le dă viață, tu ești cel care le dă putere și eficiență. Iar alături de tine se va afla întotdeauna ansamblul de piese utilaje agricole. Acestea devin adevărați aliați în lupta ta împotriva condițiilor aspre hibernale. În acest context, soluțiile de întreținere pe care ți le oferim vin să completeze arsenalul celor pe care le ai deja. Și nu trebuie să ne spui o poezie, ajunge doar să îți iubești parcul de echipamente.

Alege întotdeauna piese rezistente la acțiunea gerului

Într-o dimineață înghețată de iarnă, oricare ar fi ea, orice fermier își dorește ca utilajele sale agricole să pornească fără probleme, la prima cheie. Dacă și le-a echipat din timp cu piesele și repere concepute special pentru a rezista la acțiunea temperaturilor extreme, atunci se va bucura liniștit de funcționarea impecabilă a motorului, chiar și în cele mai reci zile de iarnă. Garniturile speciale, de pildă, sunt proiectate pentru a preveni înghețul și pentru a menține toate componentele în condiții optime. Aceste garnituri sunt plasate strategic pentru a oferi o barieră eficientă împotriva înghețului, contribuind la protejarea componentelor interne ale utilajului agricol de efectele adverse ale temperaturilor scăzute.

Dacă ești mecanic, trebuie să știi asta! Dacă nu, citește mai jos…

Lubrifierea este cheia funcționării fără probleme. O ungere adecvată este degetul pe rana funcționării optime a utilajelor tale agricole. În timpul iernii, uleiurile se pot îngroșa, iar o lubrifiere inadecvată poate duce la uzura prematură a pieselor. Produsele de care ai nevoie includ uleiuri și lubrifianți special concepute sau concepuți pentru a-și menține fluiditatea chiar și în cele mai vitrege condiții de temperatură. Astfel, poți fi sigur că utilajele lor tale își vor păstra statusul funcțional la parametrii optimi, pe tot parcursul iernii. Și dacă tot vorbim de fluide, fă bine și alimentează cum trebuie sistemul hidraulic cu antigel. E ca o cană de ceai fierbinte de mușețel pentru tine.

Haine groase nu doar pentru tine, ci și pentru utilaj

Atunci când cauți cele mai adecvate măsuri pentru a asigura protecția utilajelor tale agricole parcate în aer liber pe durata iernii, începe cu prima.  Utilizează husele sau alte materiale de protecție. Aceste elemente de protecție oferă un strat adițional de apărare împotriva condițiilor meteorologice aspre. Feresc echipamentele de acumularea de zăpadă și gheață pe suprafețe critice și cel mai expuse. Acoperind corespunzător întreg ansamblul, se reduce riscul de deteriorare cauzată de expunerea la intemperii. Alegerea unei huse rezistente la apă, dar și durabilă în raport cu ceilalți agenți naturali (temperatura, vântul, particulele de praf) poate contribui semnificativ la menținerea integrității structurale a utilajelor. Un utilaj sănătos egal intervenții pentru reparații minime. Și nu cheltui neprevăzut ceea ce câștigi. Totuși,  în măsura posibilului, depozitarea utilajelor în spații acoperite sau încălzite este o soluție de dorit. Este mediul în care poți efectua operațiunile de mentenanță specifice sezonului de iarnă, fără a fi perturbat de condițiile de mediu exterior.

Nu uita de accesoriile antiderapante pentru roți

Sunt utilaje care pot fi scoase la treaba chiar și iarna. Care poate fi uneori timpurie. Când te prinde cu porumbul în câmp, de pildă. Tractorul trebuie să transporte rulând pe drumuri noroioase, pe pante alunecoase. Numai cine nu e agricultor nu știe cât de păcătoase sunt drumurile de țară. Pe astfel de terenuri umede, sau înghețate, sau acoperite de zăpadă, riscul de alunecare este prezent ca un vis urât – nu scapi de el. Pentru a preveni accidentele și pentru a asigura o tracțiune optimă, apelează la accesoriile antiderapante pentru roți. Aceste piese utilaje agricole ingenioase pot fi montate ușor și oferă o aderență suplimentară pe suprafețe alunecoase. Astfel, agricultorii pot continua să lucreze în siguranță, chiar și atunci când vremea devine neîndurătoare.

De la mine pentru tine un alt sfat – pe scurt, protecție anticorozivă

Sălbăticia iernii aduce imagini nespus de frumoase când ești ascuns în casă și privești pe geam zbuciumul naturii. Privește mai atent, căci poți vedea și utilajele tale, supuse cu adevărat acțiunii umezelii și șocurilor termice, ceea ce poate duce la coroziunea rapidă a componentelor lor metalice. Dar știm că ai avut grijă de toate până să vină urgia. Ți-ai dotat echipamentele cu piese utilaje agricole care beneficiază de tehnologii avansate de protecție anticorozivă. Astfel, chiar și în condițiile umede și reci, care îți dau fiori, utilajele tale agricole rămân protejate împotriva coroziunii.

Încă una și mă duc


O practică la îndemână, dar esențială pentru menținerea funcționalității optime a utilajelor tale agricole în sezonul rece, implică asigurarea că bateria este încărcată. N-ai curent, n-ai talent. Așa că nu o lăsa la urmă. Efectuează periodic verificările periodice ale acesteia. Întrucât temperaturile scăzute pot pune o presiune suplimentară asupra lor, asigurarea unei încărcări adecvate este necesară pentru a evita problemele la pornirea utilajului în diminețile reci. O baterie insuficient încărcată poate să nu furnizeze suficientă energie pentru a demara motorul în condiții meteorologice reci. Verificările periodice ale stării bateriei includ evaluarea nivelului de încărcare, inspecția vizuală a terminalilor pentru orice depuneri sau coroziune, precum și utilizarea unui tester de baterie pentru a măsura capacitatea reală a acesteia. Prin adoptarea unui regim regulat de verificări și întreținere a bateriei, poți fi liniștit în ce privește funcționarea fiabilă a utilajelor tale agricole chiar și în cele mai reci dimineți de iarnă.

Concluzie – pregătirea pentru iarnă este mama înțelepciunii

Înțelepciunea populară spune că pregătirea pentru iarnă este cheia succesului în agricultură. Asigură-te, așadar, dragă fermierule, că utilajele tale agricole sunt gata să înfrunte frigul, puternice și protejate. Profită acum de ofertele din piață și alege piese utilaje agricole și accesorii care îți vor face echipamentul să strălucească chiar și în cele mai brrrrr zile de iarnă. Cu fiecare detaliu de care te îngrijești, vei avea garanția că poți traversa sezonul rece fără probleme. Intră acum în acțiune și transformă pregătirea pentru iarnă într-o activitate plăcută și eficientă pentru ferma ta!

Related posts

Antreneaza designerul din tine | BLACK FRIDAY | PIATRAONLINE

Adina Meyers

(A) Apartament, în Sibiu, cu două camere hibrid sau garsonieră?

Adina Meyers

Cum să alegi o casă potrivită pentru întreaga familie

Adina Meyers