Amenajari Interioare

De ce și cum se schimbă întrerupătoarele vechi cu întrerupătoare touch

Casele noastre sunt importante pentru noi și ne dorim cu toții să arate cât mai bine și să ne simțim cât mai confortabil acasă. Dar facem și greșeli. Adesea, ignorăm mai ales lucrurile simple. Schimbăm mobila și decorațiunile des, dar rar modernizăm robinetele, țevile sau instalația electrică. Nu prea ne pasă cum arată întrerupătoarele sau prizele până când se strică și rar acordăm atenție alegerii lor. Însă adevărul este că întrerupătoarele contează mult pentru casa noastră. Și sunt câteva motive pentru care ar trebui să schimbăm întrerupătoarele vechi cu întrerupătoare touch.

Dacă un întrerupător nu mai funcționează cum trebuie, acesta trebuie înlocuit. Tot așa cum nu ne putem gândi dacă arătăm perfect când suntem bolnavi, n-ar trebui să investim în frumusețea unei case dacă ea are un sistem electric bolnav. Majoritatea comutatoarelor moderne au capete cu șuruburi pe fiecare parte și găuri în partea din spate, pentru a primi capetele firelor și a asigura conectarea fără probleme. Există întrerupătoare clasice cu șuruburi și fără, iar acestea din urmă se schimbă mai ușor, dar sunt mai puțin fiabile. Și există întrerupătoare touch: care arată și se comportă altfel. Ele sunt recomandate atât pentru fiabilitate, cât și pentru avantaje.

Printre ele se numără faptul că majoritatea sunt ușor de folosit în întuneric, fiindcă au leduri albastre, aprinse când întrerupătorul e stins și leduri roșii – când e aprins. În plus, dacă vorbim despre întrerupătoare touch, e bine să știm că ele sunt rezistente la zgârieturi, umiditate și vor arăta mereu impecabil. Sunt potrivite pentru casă – iar ea va arată mult mai elegant decât până acum, dar și pentru birouri, restaurante, săli de conferință, hoteluri de lux și nu numai. În plus, întrerupătoarele touch se schimbă la fel de ușor precum cele clasice.

Cum să schimbi ușor întrerupătorul cu unul touch

Este foarte ușor să schimbi întrerupătoarele vechi cu întrerupătoare touch, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să apelezi la un electrician dacă te simți depășit de situație. De asemenea, e important să iei toate măsurile de siguranță necesare atunci când faci orice schimbare la sistemul electric, indiferent cât de experimentat ești. Așa că nu uita să te asiguri că disjunctorul sau siguranța corespunzătoare circuitului de iluminat al casei este oprită din tabloul electric. După ce ai demontat vechiul întrerupător, poți trece la fapte mari.

Slăbește ușor șurubul dintre rama întrerupătorului și panou, folosind o șurubelniță în cruce. Mișcarea se face în sens invers acelor de ceasornic. Odată ce panoul este eliberat și ai găsit firele, le poți conecta în mod corespunzător. La un întrerupător simplu, firul roșu (faza) se introduce în orificiul L, iar firul albastru (linia nul) se introduce în orificiul L1. După ce te-ai asigurat că totul e ok, folosește 2 șuruburi și aceeași șurubelniță în cruce pentru a fixa suportul. Acoperă panoul cu rama și conectează-l la energie electrică. Nu uita că secretul operațiunii este să alegi modelul potrivit. Când vine vorba de întrerupătoare toch, ai la dispoziție foarte multe modele și variante de culori, dar și variante cap-scară, duble și modele wireless cu telecomandă.

Mai multe detalii despre intrerupatoare touch poti gasi pe Case-smart.ro.  

Related posts

Solutia perfecta pentru bucatariile mici – Masinile de spalat vase compacte de la Electrolux

Adina Meyers

Care este modelul de opritor pentru ușă potrivit casei tale? 

Adina Meyers

Tendinţe în sustenabilitate pentru clădiri mai performante şi o planetă mai sănătoasă

Adina Meyers