Amenajari Exterioare

Tu stii care sunt florile care cresc fara probleme chiar si la umbra?

Nu toti suntem norocosi sa avem o gradina care sa se scalde in razele soarelui. Acest lucru ne limiteaza putin atunci cand vine vorba de florile pe care le putem planta, iar asta pentru ca unele nu se vor dezvolta in mod corect la umbra.

Din fericire avem suficient de multe alternative in ceea ce priveste alegerea unor flori care cresc fara probleme chiar si la umbra, iar despre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoare. Faptul ca avem un colt mereu umbrit in gradina nu inseamna ca acesta nu va putea fi plin de culoarea si mireasma imbietoare a florilor.

Gradinarii aflati la inceput de drum e bine sa stie ca vor gasi solutii la fiecare problema pe care o pot intampina, atat timp cat stiu unde sa caute informatiile necesare. Noi mereu am inceput articolele despre gradinarit prin a sfatui ca primul pas sa urmareasca localizarea zonelor expuse soarelui si a celor care stau mai mult la umbra. Motivul este unul destul de evident: in acest fel vom sti care sunt plantele pe care le putem alege pentru curtea noastra.

Una dintre cele mai rezistente flori atunci cand vine vorba de cresterea lor la umbra este Fuchsia, a carei culoare va fi una care cu siguranta va atrage privirile. Stim, gandul iti zboara in acest moment la culoarea care are acelasi nume, insa afla ca aceasta si-a primit denumirea tocmai de la aceasta floare (nu invers).

Fuchsia poate fi plantata in orice colt al gradinii, reactionand perfect atat in conditii de lumina, cat si in lipsa ei. Asadar, daca ai un colt intunecat, care nu prea se bucura de razele soarelui, atunci el reprezinta mediul perfect pentru aceasta floare.

Sporul casei (sau Impatiens, cum este cunoscuta in mod oficial) este o alta floare care isi poate face fara probleme simtita prezenta in colturile umbrite ale gradinii tale. Conform traditiei populare planta este una care aduce bucurie si rod in casa, asadar un motiv in plus pentru a o folosi ca element decorativ. In cazul in care iti faci griji legat de plantarea si ingrijirea ei atunci afla ca pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt unii cat se poate de simpli.

Mai poti alege si Irisul siberian, o floare rezistenta atunci cand vine vorba de lipsa razelor soarelui si foarte usor de ingrijit, nefiind nevoie de foarte multa atentie din partea noastra. Florile irisului siberian au o paleta bogata de nuante, printre acestea numarandu-se rosul, violetul si albastrul.

Violetele salbatice sunt si ele o optiune care merita luata in considerare, mai ales ca putem obtine niste rezultate extrem de interesante atunci cand le plantam in jurul copacilor.

O ultima floare pe care noi o includem pe lista celor rezistente in lipsa razelor soarelui este Urechea mielului (Stachys byzantina – denumirea stiintifica), ale carei flori roz-violet vor infrumuseta orice gradina in care isi fac simtita prezenta. Aceasta planta este una care poate fi plantata fara probleme in orice tip de sol.

 

Related posts

Afla care sunt cele mai importante aspecte in mobilarea unui spatiu de birouri chiar de la specialistii prodesignart.ro

Adina Meyers

Gradina din 1920, readusa la viata

Adina Meyers

20 de bai in culori vesele

Adina Meyers