Solutii Constructive

Casa sanatoasa, mai usor de obtinut decat credeai

In data de 7 aprilie sarbatorim ziua mondiala a sanatatii. Este important nu doar ce mancam sau cate exercitii fizice facem, ci si in ce fel de locuinte traim. Iata mai jos motivele pentru care locuinta ne afecteaza sanatatea.

Ne petrecem 90% din timp in interior. Locuintele in care locuim sunt de fapt medii create artificial, iluminate, ventilate, aerisite, incalzite sau racite tot artificial. Ele ne despart de mediul natural si, de regula, au o calitate scazuta a aerului, niveluri de iluminare naturala insuficiente, disconfort termic, iar toti acesti parametri genereaza probleme de sanatate, precum astmul sau alergiile.

Sta in puterea noastra sa schimbam lucrurile, pentru a beneficia de un mediu de locuit sanatos. Studiile demonstreaza ca lumina naturala are un impact pozitiv asupra sanatatii, productivitatii, abilitatilor de invatare ale copiilor si, in general, asupra starii noastre de bine. La fel, aerul proaspat prin ventilatia naturala este vital pentru un climat interior sanatos, reducand consecintele toxinelor emise de surse precum aparatele electronice sau solutiile chimice din casa, minimizand astfel riscul alergiilor. O cantitate optima de lumina naturala si o ventilatie naturala sunt preconditii pentru asigurarea confortului interior si a unui consum cat mai redus de energie in casele noastre.

De aceea, sfatul specialistilor de la VELUX este sa luati in considerare aceste aspecte in momentul in care doriti sa construiti sau sa renovati casa. Sau, mai mult, daca locuinta este situata la mansarda, amenajarea sau renovarea acesteia cu ajutorul ferestrelor de mansarda VELUX o poate transforma intr-o casa sanatoasa, luminoasa si aerisita, cu un consum redus de energie.

In galeria foto inainte/dupa, veti putea vedea efectele renovarii unei locuinte cu ajutorul produselor VELUX: ferestre de mansarda si tunele solare VELUX.

Inca o data, lumina naturala face diferenta. Ferestrele de mansarda VELUX dau cel putin de doua ori mai multa lumina decat cele verticale. Cele instalate in living pur si simplu au eliminat nevoia de iluminare naturala, iar baia si holul sunt primitoare si beneficiaza de lumina naturala datorita tunelelor solare VELUX.

Lumina naturala nu este buna doar pentru sanatate si pentru starea noastra generala de bine, dar ea reduce consumul energetic al locuintei, si implicit costurile. Iarna, locuintele dotate cu ferestre de mansarda beneficiaza astfel de aport solar care se traduce prin incalzire pasiva, reducand nevoia de incalzire artificiala. Vara, ai nevoie sa protejezi locuinta de supraincalzirea datorata soarelui, iar rulourile exterioare parasolare VELUX nu permit caldurii solare sa patrunda in interior, reducand caldura fara a folosi aparate electrice.

Tunelul solar VELUX este o solutie ideala pentru holuri si bai iluminate electric, deoarece capteaza lumina solara si o aduce in astfel de spatii prin intermediul unui tub reflectorizant, fiind difuzata in interior printr-o aplica eleganta. Tunelul ofera o noua experienta a spatiului interior.

Afla mai multe detalii despre solutiile pentru case sanatoase pe velux.ro si pe pagina de facebook.com/VELUX.

 

 

Related posts

Ansamblul APARTAMENTE Radacini atrage parintii studentilor la Medicina si Drept

Adina Meyers

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Adina Meyers

Crește valoarea de vânzare a proprietății prin amenajarea cu pavaj!

Adina Meyers