Una din cele mai importante camere în care îți primești invitații, atunci când ai ocazia, dar și în care petreci timp de calitate cu cei dragi, este living-ul. 

Acesta reprezintă cartea de vizită pentru bun gust și starea financiară a fiecăruia dintre noi. Este un loc special în care se întâmplă multe lucruri. Aici se spun povești în familie, se văd filme alături de persoana iubită, se râde în hohote cu cea mai tare gașcă de prieteni sau reprezintă un loc de relaxare după o zi grea de muncă.

De multe ori confundăm termenul de living cu cel de sufragerie. Living-ul nu este un loc în care se poate lua și masa, ci este o cameră de zi în care te poți relaxa. Acesta conține fotolii, o canapea, măsuță de cafea, televizor și alte corpuri de mobilier.

Cel mai important lucru atunci când te apuci de amenajat un living este să ții cont de flexibilitate. Bunul gust și rafinamentul fac parte din conceptul ideal de amenajare, dar este important ca orice corp de mobilier să aibă un rol bine definit și încadrat în spațiu. Poți să vezi colectiile de mobilier pentru living la DuMonde. Au o mulțime de copuri de mobilier pe care le poți încerca pentru a crea cel mai frumos spațiu de relaxare.

Așezarea mobilierului pentru living

În living toate piesele trebuie să aibă un scop. Acestea nu trebuie să fie puse doar pentru a ocupa tot spațiul. Este important să ai spațiu liber, astfel încât să te simți bine, nu sufocat de prea multă mobilă. Trebuie să te asiguri că ai culoare largi între piesele de mobilier. Dacă stai pe canapea trebuie să ai acces ușor la măsuța de cafea, fără să te deplasezi. Punctul de atracție din living trebuie să aibă în prim plan canapeaua, măsuța de cafea și opțional, fotolii. Foarte important de știut este că nu trebuie să ai canapeaua lipită de perete. Du mobilierul principal cât mai aproape de centrul camerei. 

Alegerea obiectelor decorative

Dă-i personalitate living-ului. Adaugă obiecte decorative care reflectă personalitatea ta, sau a familiei. E bine să crezi un grup decorativ care poate juca și un rol de atracție în cameră. De asemenea, poți pune niște flori în colțuri ce dau mai multă viață camerei, niște lumini interesante pe marginea pereților ce creează o stare de bine seara când stai să citești sau alte elemente decorative ce îți oferă o stare de bine. 

Alegerea decorațiunilor la fereastră

Nu trebuie să neglijezi ferestrele. Dacă ai mobilat un living complet, atunci trebuie să alegi niște draperii și perdele potrivite cu restul interiorului. O alegere neinspirată va strica tot decorul și va crea un spațiu lipsit de viață și creativitate. Focusează-te pe culorile calde. Dacă orientarea ferestrei e la sud, atunci poți opta pentru culori mai reci, deoarece lumina puternică de pe timpul zilei va ajuta la reducerea intensității acestora.

Related posts

Probleme comune în îngrijirea bambusului și cum să le rezolvi

Adina Meyers

Confectionarea unei draperii: cum alegem si calculam necesarul de material

Adina Meyers

Fierul forjat – un material potrivit pentru orice stil de amenajare

Adina Meyers