Amenajari Interioare

Cum sa-ti transformi locuinta intr-un paradis pentru cainele tau. 5 idei de amenajare

Daca nu iti adaptezi locuinta la prietenul tau patruped, atat confortul tau, cat si al acestuia pot fi sacrificate. Nu este usor sa intretii curatenia atunci cand ai un caine, fie ca stai la apartament, fie la casa. Cu putina organizare si cateva lucruri utile, poti reduce semnificativ timpul in care strangi dupa catel. Bineinteles, nu doar latura practica conteaza: prietenul tau canin e o sursa de bucurie, asa ca vrei sa il pastrezi la randul sau vesel si multumit. Iata cateva idei de amenajare interioara ideale pentru persoanele care au caini:

 

1. Cumpara sau creeaza un culcus confortabil si stilat

 

Orice caine are nevoie de un coltisor in care se poate odihni linistit. Din fericire, ai la dispozitie multe optiuni. Poti merge pe numeroasele variante oferite de un petshop sau poti incerca sa creezi ceva diferit. Mai exact, in acest petshop online exista saltele, perne, cosulete pentru caini de diverse talii. Pe langa culcusul descoperit, o varianta mai structurata este casa cainelui pentru interior, pe care o poti cumpara sau fabrica singur. De exemplu, un cuplu a avut ideea sa amenajeze o casa de caine in spatiul de sub scara interioara a casei.

 

2. Amenajeaza „bucataria” cainelui

 

Orice caine are nevoie de apa pusa in permanent la dispozitia sa si de un bol pentru hrana. Atunci cand alegi bolurile, ia in considerare materialul si forma lor. Pe de o parte, acestea trebuie sa fie stabile, astfel incat sa nu fie rasturnate din greseala. Pe de alta parte, trebuie sa alegi un material sigur pentru catelul tau: de exemplu, Bark and Swagger recomanda bolurile din sticla groasa, deoarece acesta nu atrage bacterii daca e curatata si nu va contamina mancarea in niciun fel, asa cum se intampla cu plasticul. Nu uita sa folosesti un covoras in zona in care mananca cainele, ca sa pastrezi mai usor curatenia.

 

3. Aranjeaza un spatiu de joaca

 

In lipsa unui colt de joaca desemnat special pentru catel, acesta isi va consuma energia prin toata casa. Ca sa pastrezi ordinea si sa iti protejezi casa, dar si ca sa creezi o rutina sanatoasa pentru cainele tau, alege un spatiu din locuinta potrivit pentru joaca. Depoziteaza-i toate jucariile intr-un mod usor accesibil. Include atat jucarii de care se poate bucura singur, cat si unele cu care va puteti juca impreuna. Unul din avantajele spatiului de joaca e ca poti comunica mai usor cu catelul tau, care iti va arata mai usor ca are chef de joaca.

 

4. Alege mobila rezistenta

 

Locuinta ta ar trebui sa fie confortabila atat pentru tine, cat si pentru cainele tau. Ca sa pastrezi mobila ta intr-o conditie buna, ar trebui sa iei in calcul faptul ca ai un caine. De aceea, opteaza pentru materiale rezistente si un design bun. Spre exemplu, evita mobilierul din rachita si decoratiunile mici din lemn, care ar putea fi percepute de catel drept jucarii si distruse. Totodata, fii foarte atent la material atunci cand alegi o canapea sau un fotoliu. Potrivit House Beautiful, evita tesaturi precum catifea, velur, mohair, deoarece actioneaza ca un magnet pentru parul cainilor. Pe de alta parte, poti opta pentru tapiterii netede, pentru piele sau anumite materiale sintetice.

 

5. Foloseste decoratiuni canine

 

Orice paradis canin ar trebui sa foloseasca decoratiuni pe masura. Poti transmite atasamentul pe care il ai fata de prietenii tai patrupezi prin tot felul de obiecte interesante. Iata cateva sugestii ca sa iti decorezi casa cu cateva accente „canine”:

– Sculpturi cu caini (de la modele mari si elegante, la micute si rustice);

– Tapet cu modele (caini, labute, oase stilizate);

– Materiale textile cu modele legate de catei (perne, draperii, asternuturi);

– Imagini inramate cu caini (fotografii, picturi, desene).

Related posts

Biblioteca poate fi vedeta locuintei tale

Adina Meyers

5 moduri creative de amenajare a holului de la intrare

Adina Meyers

Fierul forjat – un material care imprima eleganta oricarui obiect din locuinta ta

Adina Meyers