LifeStyle

Vrei sa te mentii usor in forma? Te ajutam sa alegi cea mai buna banda de alergat pentru tine

Cu totii vrem sa ne mentinem in forma, insa cine mai are timp de mers si la sala? Majoritatea dintre noi avem o viata foarte incarcata si, chiar daca nu e bine sa nu mai lasam timp si pentru noi, facem acest lucru destul de des. Daca intr-adevar vrei sa faci miscare si nu iti surade ideea de a merge la sala sau la alergat afara (indiferent de motiv) atunci poate ca ti-ar prinde bine sa iti cumperi propria banda de alergat.

O banda de alergat ofera marele avantaj de a-ti permite sa… alergi. Nu oricum insa, ci din confortul propriei tale locuinte si in ritmul propriu. Este asadar o investitie pe termen lung si care va aduce foarte multe beneficii sanatatii organismului tau (daca te vei folosi regulat de ea). Ca oricare alt echipament insa, pentru a te bucura la maxim de banda de alergat trebuie sa stii cum sa o alegi pe cea potrivita. Pentru asta suntem noi aici, incercand in randurile urmatoare sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere in limita ta de buget.

E bine sa stii chiar de la inceput ca sunt mai multe tipuri de benzi de alergare, iar desi fiecare functioneaza similar, acestea vin la pachet cu anumite avantaje si dezavantaje. Cele trei tipuri de benzi de alergat sunt:

  • Banda mecanica – este cea mai accesibila din punct de vedere al costului de achizitie si e recomandata in special pentru persoanele care vor mai mult sa se antreneze mergand in pas alert – acestea sunt si usor inclinate, deci sunt solicitate suplimentar gleznele.
  • Banda magnetica – este destul de asemenatoare cu cea mecanica, cu precizarea ca avem un control mult mai bun asupra nivelului de efort necesar pentru deplasarea pe banda.
  • Banda electrica – cea mai scumpa, dar si cea mai populara optiune. Ne ofera cel mai mare numar de avantaje si mult mai multe posibilitati de diversificare a antrenamentului.

Dupa ce te-ai hotarat asupra tipului de banda de alergat pe care vrei sa o cumperi urmatorul pas este sa te uiti la greutatea maxima suportata, mai ales daca esti o persoana mai corpolenta. Pe langa asta, arunca o privire si la numarul de programe de care dispune. Specialistii au cazut de acord ca antrenamentele repetitive nu vor oferi niciodata rezultate de durata, deoarece corpul nostru se va obisnui si va ajunge la plafonare. Alte aspecte de luat in calcul sunt: inclinatia ajustabila, puterea motorului si intervalul de viteza.

 

Related posts

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers

Clubul Filantropia

Adina Meyers

Cele mai bune și cele mai rele alimente pe care le puteți mânca – clasate de oamenii de știință

Adina Meyers