Home

Cum sa-ti faci singura perdele

Dupa cum stii, perdelele pot fi scumpe. Foarte scumpe! Mai ales daca nu ai ferestre cu dimensiuni standard. Iar daca tocmai te-ai mutat intr-o casa noua si iti trebuie perdele in fiecare camera, cheltuielile se aduna.

Totusi ai nevoie de perdele. Pentru intimitate (salut, vecine!) si pentru a nu lasa razele soarelui sa te deranjeze dimineata devreme – asta in cazul in care nu te numeri printre acele persoane uimitoare care se trezesc inainte de rasaritul soarelui! Noi cu siguranta nu intram in aceasta categorie.

Cand se muta intr-o locuinta noua, primul lucru pe care majoritatea persoanelor il face e sa puna perdele. Acestea dau un sentiment de confort si siguranta, mai ales noaptea.

Din fericire, perdelele sunt usor de facut. Chiar si daca nu stii sa cosi, acesta poate fi primul tau proiect de bricolaj. Majoritatea perdelelor sunt doar niste dreptunghiuri mari de material, cu marginile tivite si o manseta pentru a le putea agata. Practic, daca stii ce-i acela un dreptunghi, stii sa faci perdele!

In acest tutorial iti vom arata cum se fac perdelele scurte pentru bucatarie, dar ale tale pot fi de orice dimensiune, procesul e acelasi.

Incepi cu doua dreptunghiuri identice. Ajuta sa calci un pic materialul inainte, ca sa il poti taia drept. Realizeaza tivul pur si simplu prin indoirea marginilor spre interior si coaserea lor la masina. Astfel marginile nu se vor desira.

Mai departe, trebuie sa faci manseta sau buzunarul prin care va trece galeria. Dimensiunea buzunarului depinde in intregime de cea a galeriei. Asigura-te ca e suficient de larg, astfel incat sa poti introduce galeria cu usurinta. Foloseste o linie si prinde materialul cu bolduri, ca buzunarul sa aiba aceeasi dimensiune pe toata lungimea perdelei.

Dupa ce l-ai prins cu bolduri, inainte sa te apuci de cusut ajuta sa mai treci o data cu fierul de calcat peste manseta. E mai simplu decat crezi!

Related posts

Iti renovezi locuinta? Iata ce adezivi si chituri trebuie sa folosesti!

Adina Meyers

Noblesse Group desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania”

Adina Meyers

Stilul japonez, design aproape de natură – FOTO

Adina Meyers