Home

Cum sa-ti faci masa din trunchiul unui copac

O masa ca aceasta poate costa o mica avere in magazinele cu piese de mobilier artizanale, dar o poti realiza si tu acasa, cheltuind foarte putin pe materiale si unelte.

Ai nevoie de:

– un butuc

– glaspapir

– vopsea si lac de protectie pentru lemn

– pensula

– picioare de inox Capita de la Ikea (42 lei/4 bucati)

– burghiu

– suruburi

Partea mai dificila, in special daca locuiesti la oras, va fi sa faci rost de un trunchi de copac. Daca ai rude la tara, e posibil ca ele sa cumpere lemne de foc. Ai insa grija sa nu te alegi cu un trunchi de copac taiat ilegal!

O data ce ai facut rost de bustean, lasa-l la uscat cel putin o luna. In acest fel, greutatea i se va diminua, iar scoarta va fi mai usor de indepartat. Cel mai bine e sa-l lasi la uscat afara timp de doua luni, iar apoi sa-l iei in casa si sa-l mai lasi inca doua saptamani.

Abia cand trunchiul este complet uscat incepe munca! Uneori decojirea scoartei e floare la ureche, in alte cazuri vei avea nevoie de o dalta si un ciocan.

E posibil ca in timpul acestui proces lemnul sa crape, insa nu e nicio problema, crapaturile ii dau personalitate.

Dupa ce ai indepartat toata coaja, foloseste glaspapirul pentru a slefui suprafata lemnului, pana devine complet neteda. La final, sterge rumegusul rezultat cu o carpa moale.

E timpul sa atasezi picioarele de inox. Foloseste un metru pentru a te asigura ca le asezi la distante egale. Ii poti pune doar trei picioare, dar pentru mai multa stabilitate e bine sa fie patru.

Marcheaza locurile in care vei atasa picioarele cu un creion, iar apoi foloseste burghiul pentru a da gaurile in care le vei insuruba.

Dupa ce ai atasat picioarele, este momentul sa finisezi butucul. Poti folosi vopsea pentru lemn, daca iti place, insa il poti lasa si in culoarea lui naturala. Important este ca la final sa tratezi lemnul cu un lac special, pentru protectie.

Urmareste realizarea masutei, pas cu pas, in galeria foto!

 

 

Related posts

Vești bune pentru bucureșteni! Continuă tratamentele de combatere a ţânţarilor

Adina Meyers

Netflix anunță data de lansare pentru The Crown: Sezonul 4 – VIDEO

Adina Meyers

De ce este important să alegi o vopsea lavabilă inovatoare

Adina Meyers