Camera copilului reprezintă o adevărată provocare pentru părinţii care trebuie să ţină cont de toate detaliile atunci când decid cum va arăta spaţiul personal al copilului lor. Pe lângă alegerea decoraţiunilor potrivite, culorile şi îmbinarea lor cât mai armonioasă joacă un rol crucial în aspectul general al încăperii.

1.Nude și alb

Simplu şi minimalist, un design care să combine diferite nuanţe de nude este foarte potrivit atât pentru fete cât şi pentru băieţi.

Poţi opta pentru vopsirea pereţilor în alb, iar pentru mobilier poţi alege nuanţe de gri sau nude. Poţi duce ideea de minimalism la extrem, iar print-urile cu desenele copilului le poţi înrăma tot în nuanţe de nude.

2. Roz

Potrivit pentru fetiţe, roz-ul este de cele mai multe ori în fruntea preferinţelor micuţelor.

Blamată de cele mai multe ori pentru romantismul exagerat pe care îl emană, această nuanţă este culoarea iubirii necondiţionate. Despre ea se spune că este ideală pentru a îmbunătăţi relaţiile cu celelalte persoane, dar şi că dă energie pozitivă, sporeşte motivaţia şi încrederea în propria persoană.

3. Albastru

Albastrul este cel mai des folosit pentru băieţi, fie că vorbim de vestimentaţie sau de alegerea decorării camerei copilului. Despre această nuanţă se spune că dezvoltă receptivitatea, sensibilitatea, toleranţa şi generozitatea.

În cazul unei camere în care predomină culoarea albastru, poţi opta pentru modele de rame în nuanţe de violet, verde sau galben.

4. Verde

Deşi este folosit mai mult în decorarea camerelor băieţilor, verdele poate fi o opţiune şi pentru spaţiul fetelor. Depinde doar de ce decoraţiuni sunt folosite pentru ca acesta să fie personalizat într-un stil mai feminin.

Fie că alegi ca pereţii să fie verzi, sau mobilierul, ai grijă să nu exagerezi cu folosirea acestei nuanţe, atât din motive vizuale, dar şi din cauză că poate fi mult prea obositoare pentru ochii unui copil. Este important de ştiut şi că verdele este simbolul avuţiei, dar şi al echilibrului şi al bunei dispoziţii.

Desenele cu rame albastre sau albe de pe pereți ar fi cea mai bună soluţie pentru un styling perfect.

5. Roşu

Într-o cameră în care predomină tonurile neutre, o pată de culoare este binevenită. Roşul este cu siguranţă o culoare care captează atenţia, aşa că aveţi grijă să o folosiţi în locurile care se doresc a fi evidenţiate. Această nuanţă simbolizează, pe lângă pasiune, viaţă, sănătate, dragoste şi curaj.

Poţi opta chiar pentru rame roşii pentru print-urile cu desenele copiilor, care să reprezinte punctul de atracţie al camerei.

Related posts

Construieste o afacere viabila de procesare tevi si evita cele mai des intalnite greseli  

Adina Meyers

Kituri pentru izolatii bai de la Econstrukt – Ce contin si cum se folosesc? Ghid complet

Adina Meyers

Cum sa refolosesti dopurile de la sticlele de vin. Metode usoare si geniale

Adina Meyers