LifeStyle

Cum să te distrezi acasă în timpul liber

Dacă stai în casă și te plictisești, gătești aceleași mese în fiecare seară și urmărești aceleași filme la televizor de nenumărate ori, atunci ai nevoie de o schimbare. Aceeași rutină zi de zi poate duce la plictiseală în cel mai bun caz sau, în cel mai rău caz, stres și depresie. În timp ce anumite aspecte ale unei rutine (cum ar fi o igienă bună și păstrarea unui program bine conceput) sunt importante, nu există niciun motiv pentru ca serile și weekendurile tale să fie inutile și banale.

Atunci când încerci lucruri noi te vei simți mai fericit. Chiar și cercetătorii demonstrează acest lucru, arătând că amatorii de noutăți sunt în general mai sănătoși și mai mulțumiți în viață. Ce ai de pierdut? Ia o pauză de la vechile obiceiuri și condimentează-ți viața. Dacă te decizi să nu mai pierzi vremea navigând pe internet sau stând în fața televizorului si vrei să petreci câteva ore plăcute alături de familie, în confortul căminului tău, ai la îndemână suficiente activități interesante și distractive.

TOP 10 activități distractive pentru acasă

1. Citește o carte împreună cu familia

Lectura ocupă un loc prea neînsemnat în stilul de viață rapid de astăzi. Puțini mai au timpul necesar să citească o carte. Însă e bine să aloci timp cititului, pentru a te relaxa și pentru a-ți dezvolta vocabularul. În loc să stai cu familia la televizor, alege o carte și te poți delecta citind cu voce tare sau ascultați împreună o carte în format audio. Apoi, poți discuta cu partenerul, părinți sau copii ce ți-a plăcut mai mult. Spre exemplu, poți citi alături de cei mici Matilda.

2. Încearcă o rețetă nouă

Dacă îți place să gătești, caută în vechile cărți de bucate ale mamei sau bunicii câteva rețete noi, pe care nu le-ai încercat până acum. Alege împreună cu gamilia o anume rețetă și bucurați-vă de o experiență culinară inedită! Încearca să alegi o rețetă care folosește produse de sezon pentru a reduce costurile și pentru a-ți simplifică muncă. Gătitul în bucătăria proprie te va relaxa și îți va umple timpul în mod plăcut și atractiv, așa că uită de comenzile online de pizza cel puțin în weekend când ai mai mult timp liber la dispoziție.

3. Îngrijește-ți grădina

În loc să stai cu ochii în fața televizorului, ieși afară în fiecare seară pentru a lucra în grădina ta. Dacă stai la curte, este foarte plăcut să cultivi tot felul de legume sau flori. Chiar dacă stai la bloc găsești cu siguranță un loc pe balcon, terasă sau chiar în apartament pentru câteva ghivece cu plante verzi. În bucătărie poți cultiva câteva soiuri de condimente (mentă, mărar, coriandru) pe care le poți folosi cu plăcere atunci când gătești.

 4. Joacă un joc de masă

Te poți distra minunat dacă alegi un joc de cărți, cum ar fi șeptică, tabinet și poker, sau orice alt joc care îi place familiei. Găsește un joc de masă adecvat tuturor vârstelor pentru ca toată lumea să poată participa. Dacă în familia ta sunt doar pesoane majore, iar un simplu joc de cărți nu este suficient pentru a vă capta atenție, puteți încerca un joc de poker pe bani reali. Click aici pentru a găsi un casino online din România unde poți juca poker pe bani reali!

Distracția este garantată și vei simți că socializezi mai bine atunci când pierzi sau câștigi alături de cei dragi. Un pachet de cărți de joc este simplu de avut la îndemână în orice casă, iar într-o seară plictisitoare poți încerca jocuri care te vor distra și îți vor aduce bună dispoziție. De asemenea, jocurile de masă, precum Activity, sunt foarte interactive și amuzante, iar întreaga familie se va bucura de un astfel de joc.

5. Rezolvă împreună un puzzle

Puzzle-urile sunt o modalitate foarte bună pentru familie de a se conecta împreună și de a exersa munca în echipă. Golește piesele de puzzle pe măsuță de cafea din sufragerie și lucrează împreună cu toți membrii familiei, reunind piesele! Când puzzle-ul este gata, lipeste-l pe un suport și mândrește-te cu rezultatul colectiv. Cei mici vor fi încântați de această activitate împreună cu adulții.

6. Tricotează sau croșetează o eșarfă

Dacă déjà știi să impletesti, ia loc pe canapeaua din sufragerie cu câteva gheme de lână și încearca acel nou model pe care l-ai văzut pe Instagram. Învață-ți copiii sau partenerul să tricoteze și poți lucra împreună la proiecte noi. Este o activitate relaxantă și calmanta, indiferent de anotimp. Chiard aca nu intenționezi să faci un fular, pulover, sau căciulă, te vei odihni și îți va face plăcere această activitate în căminul propriu.

7. Joacă-te cu haine și pantofi

Poți caută în dulap diferite piese de îmbrăcăminte și pantofi și poți realiza diferite costumații. Fie că pregătești măști de Halloween sau costume de personaje din desene animate, lasă-ți imaginația să zboare și creează diferite scenarii centrate în jurul costumelor lor. Copii se vor amuza să probeze hainele adulților, iar veselia generală va oferi o seară de neuitat în familie.

8. Urmărește filme clasice vechi

Îți aduci aminte de acele filme clasice pe care părinții tăi le-au vizionat cu ani în urmă? Pregătește popcornul și caută filme vechi și celebre, câștigătoare ale premiilor Oscar din ultimii ani. S-ar putea să fii surprins cât de captivant și relaxant poate fi să privești filme vechi, deosebite de cele pe care le urmărești mereu la TV.

9. Învață ceva online

Dacă nu te poți desprinde din fața calculatorului, poți alege să urmezi un curs online pentru a perfecționa sau a dezvolta o nouă abilitate. Găsești peste tot o mare varietate de cursuri online, de la învățarea limbilor străine până la programare sau matematică. Spre exemplu, dacă te decizi să înveți o nouă limbă, ai la dispoziție atât cursuri online, cât și aplicații mobile, precum Duo Lingo, care te vor ajuta să înveți simplu și rapid. Vei găsi sute de cursuri care să se potrivească intereselor tale pe platforme de învățare, majoritatea gratuite și simplu de utilizat.

10. Realizează felicitări handmade

Chiar dacă nu ești foarte indemânatic, poți realiza felicitări simpatice, alături de copii. Vine Paștele sau Crăciunul ori se apropie o aniversare ? Orice cadou însoțit de o felicitare este mai apreciat. Șterge masa din bucătărie și înșiră materiale necesare : hârtia pentru construcție, pixuri, creioane colorate și lipici. Felicitările handmade sunt o modalitate unică pentru familia ta de a se conecta și de a face ceva creativ împreună. Roagă fiecare membru al familiei să scrie un mesaj personal, lung sau scurt, destinatarilor.

Ori de câte ori ești acasă și ai timp liber, încearcă activități distractive și jocuri alături de cei dragi. Familia va fi fericită să participe la aceste jocuri și toți se vor distra împreună, iar timpul va trece mai repede decât crezi.

 

Related posts

Studiu despre borsul la plic

Adina Meyers

Iulia Gosea, laureata la Oscarul Romanesc pentru Excelenta

Adina Meyers

Somnul bun, datorat calitatii la puterea a 3-a

Adina Meyers