Rocariile au nevoie de o atentie deosebita in faza de amenajare, cand trebuie respectate mai multe reguli de baza. Specialistii recomanda asezarea pietrelor, in special a celor de mari dimensiuni, astfel incat sa formeze un unghi cu solul, fapt care permite apei sa se scurga spre pamant. In plus, pietrele trebuie ingropate cel putin un sfert in pamant pentru a conferi stabilitate rocariei. Puteti opta pentru o gama variata de plante, printre care se numara: muschii, coniferele pitice, flori gen craite, levantica, lobelia, irisi, dalia, margarete sau plante precum cimbru, oregano sau menta.

Cascada aduce energii pozitive

Este indicat ca in orice gradina sa existe o apa curgatoare pentru ca, potrivit principiilor Feng Shui, acest lucru atrage energiile pozitive. In plus, apa confera dinamism gradinii si ajuta la realizarea armoniei intre elementele prezente. In momentul in care va decideti sa amenajati o mini cascada si un iaz in propria gradina, trebuie sa aveti in vedere faptul ca un astfel de ansamblu are nevoie de un spatiu generos, dar si de costuri mari de realizare si, mai cu seama, de intretinere. In cazul acestei gradini s-a optat pentru un iaz cu cascada in patru trepte, cu o adancime de 1,5 metri si cu o capacitate de 24.000 litri. Pentru izolarea iazului s-a folosit membrana Firestone EPDM si geotextil de protectie. In plus, cascada este prevazuta cu o pompa CascadeMax 19.000 si cu un dispozitiv Clear Control 75 XL pentru filtrarea apei.

Casuta pentru porumbei poate fi confectionata cu un efort minim, dar cu multa pasiune si indemanare. In cazul porumbeilor trebuie sa aveti in vedere faptul ca acestia au nevoie de ceva mai mult spatiu, minim 25-30 cm lungimea laturii de la baza, in timp ce orificiul de intrare trebuie sa aiba un diametru de minimum 10-15 cm.

Un foisor cu cupola din lemn, pavat cu piatra de rau, este o optiune pentru o gradina de mari dimensiuni, careia doriti sa-i imprimati un aer de perenitate. In cazul gradinii de la Cluj s-a folosit piatra naturala din Brazilia, „ochiul tigrului”, iar pentru realizarea bazei lemn de esenta tare. In plus, foisorul a fost ornat cu plante cataratoare.

Material preluat din revista Casa Mea.

Related posts

Trimmerul electric te ajuta sa ai o gradina frumoasa

Adina Meyers

15 idei pentru folosirea spatiului de sub scarile interioare

Adina Meyers

Igiena, calitate si simplitate in baia ta cu rezervorul de WC incastrat

Adina Meyers