Practic

Cum sa iti amenajezi locuinta cu elemente care sa te duca cu gandul la lux

Ne place sa ne bucuram mereu de tot ce este mai bun, iar atunci cand avem la dispozitie un buget generos, care sa nu ne limiteze optiunile, imaginatia este singura piedica pe care o putem intalni.

Am observat ca tindem sa ne amenajam locuinta astfel incat sa ne duca cu gandul la lux. Acest lucru se poate face destul de usor apeland la niste „artificii”, iar unele dintre ele nici nu presupun o investitie chiar atat de mare. In schimb, unele modificari pe care trebuie sa le aduci locuintei tale vor necesita o suma considerabila de bani pe care va trebui sa o scoti din buzunar.

Un prim lucru pe care il putem face pentru a amenaja locuinta noastra astfel incat sa ne duca cu gandul la lux este adaugarea unor pete de culoare. Celebrul „covor rosu” de la decernarea premiilor Oscar isi poate gasi locul si la tine in casa. Desigur, aici ne referim in special la tonurile de culoare specifice acestui eveniment, care se pot regasi in aproape orice element care este prezent in camerele noastre (lampi, perne, paturi, covoare si asa mai departe).

Alegerea cu atentie a paletei de culori va ajuta de asemenea in crearea unei astfel de impresii. Si aici suma de bani pe care va trebui sa o investim tinde sa fie una destul de mica. Printre cele mai des folosite combinatii de culori de catre cei care vor sa creeze impresia de lux se numara albul si negrul (specifice mai ales stilului minimalist si elegant). Putem de asemenea sa optam pentru amenajarea locuintei noastre in diferite nuante de alb, dar la fel de bine ne putem indrepta atentia si spre gri.

Fiecare camera va trebui sa straluceasca, la propriu. Asadar, incearca sa apelezi la cat mai multe elemente de decor care sa te ajute sa obtii acest efect de stralucire. Fie ca vorbim de oglinzi (care amplasate astfel incat sa reflecte cat mai multa lumina vor crea de asemenea impresia de spatiu), matase, satin, catifea, obiecte din metal, sticla sau cristal, fie ca vorbim pur si simplu de niste suprafete lucioase, putem obtine senzatia de lux prin intermediul lor.

Pentru cei care au la dispozitie un buget mult mai generos este recomandata chiar incorporarea aurului in design-ul locuintei. Desigur, nu trebuie sa exageram, dar accentuarea unor suprafete prin intermediul sau este chiar recomandata.

Related posts

Tipuri de covoare profesionale apreciate in institutii private sau de stat

Adina Meyers

Recicleaza pentru un Craciun mai responsabil

Adina Meyers

Idei pentru decorarea camerei de oaspeti

Adina Meyers