Pentru a se dezvolta in mod corect, un bebelus are nevoie de intrunirea mai multor conditii, iar ele au in principal legatura cu locul in care isi petrece cea mai mare parte a timpului. Tocmai din acest motiv tot mai multi viitori parinti incep chiar din primele luni ale sarcinii sa se ocupe de amenajarea camerei celui mic.

Incepem direct prin a-ti spune ca nu trebuie sa reprezinte chiar de la inceput un stres amenajarea camerei copilului, iar asta pentru ca aceasta poate fi amenajata fara probleme in urmatoarele 6 luni de la nasterea celui mic. De ce? Pentru ca la inceput nevoile celui mic vor fi oricum unele foarte diferite, iar principalul lucru de care va avea acesta nevoie la inceput va fi un patut, care sa fie foarte confortabil. Cand e cel mai potrivit moment sa fie gata camera sa? In momentul in care acesta incepe sa se miste cu o oarecare lejeritate prin patut.

Cum trebuie sa fie camera celui mic? In primul luminoasa, iar apoi sa poata fi aerisita usor. Buna izolarea a camerei este de asemenea de preferat, iar eliminarea oricarei urme de umezeala, igrasie sau mucegai reprezinta o prioritate, daca nu chiar o obligatie. Fiecare varsta are nevoile sale, asadar incearca sa fii chiar de la inceput cat mai flexibil in amenajarea camerei, astfel incat sa nu faci modificari majore in fiecare an.

De exemplu, o sa ai chiar de la inceput in vedere faptul ca mijlocul incaperii il vei lasa liber, deoarece aici va fi zona in care cel mic se va juca si isi va putea imprastia toate jucariile. Evita de asemenea sa aglomerezi foarte mult camera bebelusului. In 90% din cazuri parintii aglomereaza inutil camera celui mic. Cu ce? Cu jucarii, lampi de veghe, diferite tipuri de decoratiuni si alte accesorii care cu siguranta nu vor fi folosite (cel putin o buna parte din ele). Incearca sa mentii un stil cat mai minimalist, iar legat de nuantele pe care le vor avea peretii incearca sa optezi pentru cele neutre. Asta pentru ca jucariile si celelalte lucruri ale sale din camera (ca de exemplu cutiile pentru depozitarea jucariilor) vor fi suficient de viu colorate.

Trebuie sa luam in considerare si importanta luminii in camera bebelusului. De ce? Pentru ca ea poate sa influenteze foarte mult starea psihica pe care acesta o are. Aici e recomandat sa ai in vedere faptul ca sursele de lumina nu trebuie sa fie plasate prea aproape de pat, iar lumina naturala este de preferat.

Urmatorul lucru de pe lista cu „aspecte importante pentru bebelus” este nivelul de umiditate din camera celui mic. E bine ca acest nivel sa fie situat intre anumite nivele, mai exact intre 55 si 60%. Cum masori nivelul de umiditate din camera? Cu ajutorul unui higrometru. Cum obtii un asemenea nivel? Folosind, dupa caz, un umidificator sau dezumidificator de camera. Chiar si temperatura joaca un rol important in crearea unui mediu perfect pentru bebelus. Ce vei avea in vedere aici? Ca temperatura sa fie undeva intre 23 si 24 de grade Celsius in cazul copiilor nou-nascuti si intre 18 si 20 de grade Celsius dupa ce acestia au mai crescut. In acest fel functiile vitale vor functiona in mod corect.

 

Related posts

Bucătărie de vară închisă, semideschisă sau deschisă?

Adina Meyers

Kuma – partenerul de succes al afacerii tale!

Adina Meyers

Cum poti sa creezi un cadru romantic in dormitorul matrimonial

Adina Meyers