Home

Cum sa integrezi ardezia flexibila in amenajarea casei

La sfarsitul secolului trecut, germanii au descoperit un produs nou alcatuit din piatra naturala ( ardezie) lamelara fixata pe un suport din fibre de sticla sau rasina poliesterica. Este vorba despre ardezia flexibila, cunoscuta si sub denumirea de tapet de piatra.

Cu o grosime redusa de 1-2 mm si o varietate de culori incepand cu nuante de verde, albastru, indigo, rosu, gri si negru, ardezia flexibila poate fi integrata cu succes  in amenajarea oricarei incaperi. Majoritatea prefera utilizarea acesteia in bucatarie, drept backsplash sau in bai, datorita rezistentei sporite la umiditate.

Unul dintre avantaje este ca poate fi montata peste faianta deja existenta, daca in prealabil s-a aplicat un strat nivelator. Cand este folosita la interior, se aplica cu ajutorul unui adeziv poliuretanic, in timp ce, pentru intrebuintarea ardeziei flexibile la exterior se foloseste un adeziv pentru placi ceramice

Utilizarea ardeziei flexibile nu se reduce doar la nivelul peretilor si al pardoselii, deoarece aceasta se poate aplica si pe suprafete de lemn, MDF, PAL sau metal. Astfel, fronturile mobilierului, sau portiuni ale acestuia (blatul), usile sau glafurile pot avea aspectul pietrei naturale datorita ardeziei flexibile. Fiind un produs obtinut din piatra naturala, are un aspect care ii permite utilizarea si in zona semineului.

Aspectul, textura, rezistenta la umiditate si variatii de temperatura, flexibilitatea, usurinta aplicarii, costurile reduse ale manoperei, cat si faptul ca face parte din categoria produselor antialergenice, mentin ardezia flexibila in atentia si optiunile decoratorilor si arhitectilor, permitand utilizarea ei atat la interior cat si la exterior. 

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747666473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Stilul navy sau marinăresc: cum îl poți adopta în amenajarea locuinței

Adina Meyers

Mini Floating Nightstand

Adina Meyers

Culorile in dormitor

Adina Meyers