Home

Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc? Mamaia, la mare căutare

Preţurile din acest an se anunţă mai mari pe litoralul românesc. Un sejur în România este cu mult mai scump faţă de cel din Bulgaria sau Grecia.

Motivele?

Experţii în turism spun că totul se întâmplă după ce, mai ales în contextul epidemiei cu noul coronavirus, hotelierii români au decis să încaseze în două-trei luni cât într-un an. Dar mai sunt și alte motive.

Din cauza pandemiei, oamenii se tem să mai plece în străinătate şi atunci vor merge prin România, iar litoralul va fi full. Nici autoritățile nu vin în ajutorul turiștilor, zborurile fiind amânate.

Valabilitatea tichetelor de vacanță a fost prelungită în timpul stării de urgență, iar acestea pot fi utilizate numai în România.

Un alt argument pentru a nu diminua prețurile sunt și investițiile hotelierilor în materiale pentru păstrarea igienei. E adevărat că din cauza condiţiilor de distanţare socială, hotelierii pot vinde mai puţine locuri.

Prețuri la cazare pentru luna iunie în România, Bulgaria, Grecia

Preţurile prentru cazarea într-un hotel de trei stele din Mamaia ajung la o medie de 30-50 de euro de persoană pe noapte, dar se pot ridica şi la 70 de euro pe noapte dacă regimul ales este de all inclusive. În Eforie Nord şi Costineşti, cazarea vă poate costa între 20 şi 25 de euro pe noapte.

În tot acest timp, în Bulgaria, la 3 stele, preţurile se ridică la numai 20-22 de euro pe noapte, iar pentru regimul all inclusive se achită 5 euro în plus.

În Grecia, preţurile se situează la 22-25 de euro.

Mamaia, în top

În luna iulie, un loc de cazare în Mamaia, la patru stele, costă 110 euro de persoană. În acelaşi timp, în aceleaşi condiţii, cazarea costă 55 de euro în Costineşti şi între 67,5 şi 112,5 de euro în Eforie Nord.

În Bulgaria pentru o noapte de cazare, dar în regim all inclusive, trebuie să achitaţi numai între 48 şi 55 de euro, iar în Grecia, în staţiunea Halkidiki, o noapte costă 90 de euro.

O noapte de cazare la cinci stele, în luna iulie, costă 110 euro în Mamaia, 80 de euro, dar în regim all inclusive, în staţiunea Sunny Beach de la bulgari şi cel mult 100 euro în Halkidiki.

Cu toate acestea, românii au început să rezerve atât vacanţe last minute pe litoral, începând cu acest weekend, cât şi sejururi în lunile iulie şi august sau chiar septembrie.

Related posts

Sistemul de incalzire sub pardoseala si placarea cu piatra naturala. Avantaje si dezavantaje

Adina Meyers

Fosele septice, solutia ecologica pentru tratarea apelor uzate

Adina Meyers

Listone Giordano presents „undici” the new concept of engraved decoration wood floor

Adina Meyers