Practic

Cum sa curatati podelele din lemn de esenta tare

Cand vine vorba de pardoseli din lemn de esenta tare un strop de preventie este necesar!

Daca doriti ca pardoseala din lemn de esenta tare sa dureze, trebuie sa ii acordati putina atentie. Pardoselile din lemn sunt rezistente si pot arata minunat  zeci de ani, cu ingrijirea si curatarea potrivita.

Iata ce trebuie sa stiti pentru a va mentine podelele din lemn de esenta

Asezati covorase la intrari.

Covoarele la intrare vor acumula pietricelele, nisipul sau murdaria care se regasesc pe talpa pantofilor. La intrare, afara, puneti un covoros de cauciuc, iar in interior din fibra naturala destinate intrarilor.

Curatati podeaua o data pe zi

Este indicat ca podeaua din lemn sa fie frecvent curatata fie cu matura, fie cu un mop. Murdaria poate deveni asemeni unui smirghel sub picioare, astfel lemnul se va degrada mai rapid.

Un mop din microfibra sau din panza de matase sau o matura moale functioneaza cel mai bine pentru poadeaua din lemn. Puteti de asemenea sa folositi si un aspirator, dar sa fiti atenti la capatul acestuia pentru a nu zgaria pardoseala.

Aveti grija la incaltaminte si animale de companie.

Incaltamintea cu toc sau crampoane poate dauna lemnului, asa ca indepartati-le cand sunteti in casa sau aveti grija cand le purtati. Aveti grija si de pedichiura animalutelor de companie. Acestia pot zgaria cu usurinta podeaua mai ales ca sunt extrem de activi.

La fiecare 3 ani este recomandat un tratament de intretinere a lemnului

La fiecare trei pana la cinci ani, veti avea nevoie probabil de o intretinere. Aceasta consta in aplicarea unui nou strat de finisaj al podelei. Daca podeaua incepe sa se degradeze sau are tone de zgarieturi, daune cauzate de apa sau locuri in care finisajul este uzat pentru lemnul brut, poate fi timpul sa slefuiti vechiul finisaj si sa aplicati unul nou.

In general, nu este o lucrare de bricolaj, deoarece necesita multa munca si necesita un nivel ridicat de abilitati pentru slefuirea si aplicarea finisajelor. Cand va veni momentul, obtineti mai multe estimari si cautati firme autorizate.

Related posts

Amenajarea unui living open space cu materiale de designer

Adina Meyers

A fost lansat programul „Rabla pentru electrocasnice 2020”. Care sunt conditiile

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti alege covorul potrivit

Adina Meyers