O canapea extensibilă este o piesă de mobilier funcțională, de aceea este atât de populară printre consumatori. Este o soluție ideală dacă casa ta este limitată din punct de vedere al spațiului.

Deși canapele extensibile au și unele aspecte negative, funcționalitatea reală a unei canapele extensibile nu este niciodată pusă în discuție. Din contră, este întotdeauna apreciată și admirată de consumatori.

Iată care sunt beneficiile, dar și dezavantajele pe care le are o canapea extensibilă.

Beneficiile unei canapele extensibile

Primul avantaj al unei canapele extensibile este că economisește spațiu prin îndeplinirea unor funcții duale. Canapele extensibile sunt ideale pentru casele și apartamentele mai mici, unde plasarea mobilierului în dimensiuni obișnuite este o sarcină provocatoare.

O canapea extensibilă oferă cea mai bună soluție dacă îți place să te distrezi alături de oaspeți și este minunat dacă ai oaspeți care dorm în mod obișnuit la tine. Ți-am sugera să cumperi o canapea extensibilă care vine cu o saltea, astfel încât oaspeții tăi să se bucure de o noapte de somn liniștitoare.

Canapeaua extensibilă cu aspectul său elegant servește în camera de zi ca o canapea obișnuită.

O canapea extensibilă, cu aspectul său frumos, nu te va obliga să sacrifici frumusețea casei. Asta chiar daca încerci să economisești spațiu. Economisește spațiu și menține splendoarea decorului casei cu o canapea extensibilă.

Un alt avantaj al canapelei extensibile este că multe dintre ele vin cu o soluție de depozitare care îți permite să îți depozitezi lucrurile și obiectele în exces într-un mod organizat. În acest fel, o canapea extensibilă face ca locuința ta să fie ordonată.

Funcționalitățile unei canapele extensibile sunt la fel de benefice pentru orice cameră din casa ta. Așadar, poți muta cu ușurință o canapea extensibilă dintr-o cameră în alta. Ea va servi cu același nivel de perfecțiune. Spre deosebire de o canapea obișnuită care se limitează la o cameră de zi sau la un lounge, o canapea extensibilă poate fi așezată în dormitor, camera copiilor, camera de zi și chiar în birou.

Deoarece canapele extensibile nu sunt limitate la o anumită cameră, le poți muta cu ușurință în alte locuri dacă te plictisești de aranjamentul camerei și vrei să aduci unele modificări.

Canapele extensibile sunt fabricate pentru a îndeplini funcții duale, acesta fiind motivul pentru care canapele extensibile sunt construite pentru a fi robuste și durează ani buni.

Dezavantajele unei canapele extensibile

Grea și imensă – Fiind un obiect multifuncțional, canapeaua extensibilă poate avea o greutate mare și o dimensiune imensă. Este posibil să întâmpini dificultăți în timpul livrării acestui articol. Deoarece majoritatea curierilor livrează numai la parterul blocurilor sau la ușa din față a casei. Apoi, trebuie să o duci în camera la alegere și să o instalezi acolo. Încearcă și optează pentru un serviciu de livrare până în casă.

Nivelul de confort. Chiar dacă o canapea extensibilă este confortabilă  în comparație cu alte opțiuni alternative, ea nu poate înlocui confortul unui pat obișnuit.

Dacă vrei să o utilizezi în mod regulat, ar trebui să achiziționezi o canapea extensibilă cu saltea încorporată.

Mecanism convertibil – Mecanismul convertibil poate crea multe probleme atunci când transformi mobila din canapea în pat. Uneori mecanismul se defectează prin utilizarea excesivă sau necorespunzătoare sau se deteriorează în timpul livrării.

Neîncăpătoare – Cele mai multe canapele extensibile de pe piață sunt concepute doar pentru a găzdui o persoană. Deci, dacă te gândești să cumperi o canapea extensibilă pentru a dormi alături de partener, va trebui să achiziționezi unul dintre soiurile mai mari. Acestea ocupă mai mult spațiu și costă, de asemenea, foarte mult. Dar dacă cumperi doar pentru tine o canapea extensibilă, atunci nu vei avea nicio problemă.

Acum că ai învățat care sunt atât avantajele, cât și dezavantajele pe care le are o canapea extensibilă, cel mai probabil ești într-o poziție mai bună pentru a înțelege dacă este o alegere potrivită pentru tine.

Related posts

Trucuri si ponturi pentru alegerea zugravelii in living

Adina Meyers

Cum alegi hamacul potrivit. Sfaturi utile – FOTO

Adina Meyers

Cum să construieşti un cadru de pat cu spatii de depozitare

Adina Meyers