LifeStyle

Peste 2000 de vizitatori au intrat în ludicul noir al Ralucăi Băraru la Teatrul Odeon, în cadrul One Night Gallery

Prima parte a expoziției One Night Gallery semnată de Raluca Băraru, organizată în parteneriat cu Samsung și Teatrul Odeon a avut loc week-end-ul trecut, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor și a reprezentat un reper pentru iubitorii de artă și tehnologie. Peste 2000 de participanți au avut ocazia să exploreze universul artistei în cadrul primei expoziții din România ce a adus lucrările unui artist în toate dimensiunile tehnologiei.

Pentru a le oferi ocazia câtor mai mulți iubitori de artă vizuală de a intra în universul ludic noir al Ralucăi Băraru, expoziția se bucură de o a doua ediție. Aceasta va avea loc sâmbătă, 26 mai 2018, la Verde Stop / Halle din Barbu Văcărescu 162 – 164.

Imersiunea în artă prin intermediul tehnologiei, pe care One Night a propus-o înca de la prima ediție, prin VR, a fost completată, în cadrul vernisajului de la Odeon, de Augmented Reality. Datorită parteneriatului cu Samsung, prin aplicația Culturesc 100 (disponibilă în Google Play), vizitatorii au putut vedea cum personajele lucrărilor artistei prind viață. Pentru a le oferi iubitorilor de artă oportunitatea de a explora universul Ralucăi Băraru în AR, vizitatorii care vor veni în 26 mai la Verde Stop / Halle vor avea în continuare la dispoziție aplicația Culturesc 100 pentru a scana lucrările dedicate.

“Pentru noi, cea de-a cincea ediție One Night Gallery a fost o provocare deoarece, împreună cu Teatrul Odeon și Samsung, am pus în scenă One Night Gallery într-un nou spațiu expozițional. Totodată, am reușit să dezvoltăm și noi experiențe imersive în artă, precum transformarea fațadei teatrului într-un canvas digital monumental sau experimentarea cu un nou program de VR, Medium, care iți permite să sculptezi în 3D. Și, deși este o galerie de  o noapte, ea va fi deschisă în curând publicului în aplicația Culturesc 100, iar utilizatorii o vor putea vizita printr-un tur virtual 360 grade. Acest nou concept de galerie vine să provoace piața de artă din România și propune artiști emergenți din zona artelor grafice, aducând în atenția iubitorilor de artă și colecționarilor lucrări îndrăznețe. Astfel, ne dorim să construim un patrimoniu actual, democratizând piața de artă autohtonă.” Mădălina Ivașcu, Sorina Topceanu

 

“Sâmbătă, 19 mai, mi-am petrecut lumile imaginare prin fața publicului în cadrul unui eveniment oferit cu maiestrie de One Night Gallery în parteneriat cu Teatrul Odeon și Culturesc 100. A fost o experiență extraordinară în care mi-am văzut lucrările luminând noaptea în video mapping, augmented reality, realitate virtuală dar și format fizic. Petru orice artist este o bucurie imensa să poți scufunda publicul, odată cu tine, în propria lume. Lucrările disponibile în augmented reality, pe Culturesc 100, puteau fi scanate în galerie, ca imagini bidimensionale, devenind pe telefon animații ale poveștilor gândite de mine. M-a bucurat să vad publicul reacționând la ele cu același entuziasm copilăresc pe care l-am avut eu în timp ce le realizam. Desigur highlight-urile serii au fost cele 2 momente de live performance în VR în care am continuat lucrul la 2 compoziții începute în Tilt Brush și Medium. Cu toate ca mă așteptam să mă simt izolată de cei din jur și îndepărtată de reacțiile lor, m-a bucurat enorm să aud strecurate șoapte și râsete entuziasmate ce reflectau lucrurile pe care le desenam. E o înghețată? Ah da, e o înghețată tristă? Pare să fie de mentă. Poate e fistic. A fost o seară cu adevărat de excepție pe care mă bucur să o continui pe 26 mai, în partea a doua a evenimentului. Așa că dacă nu ați făcut parte din lungul șir de vizitatori de sâmbăta aceasta, vă aștept la Verde Stop Arena cu mai multe lucrări și mai multe șotii în VR.” Raluca Băraru

“De ceva timp, Teatrul Odeon încearcă să ofere spectatorilor săi, pe lângă spectacole de teatru minunate, și alt gen de evenimente. Dupa succesul evenimentului prilejuit de Ziua Mondială a Teatrului @ ODEON, “întămplarea” din 19 mai se înscrie și ea în seria acestor manifestări. Si, atenție, NU ne vom opri aici!” Cristian Șofron, directorul Teatrului Odeon

 

“Raluca Băraru este un artist remarcabil. A fost o experientă incredibilă ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara la Odeon şi suntem încântaţi că atât de mulți oameni s-au bucurat de acest spectacol unic în care arta şi tehnologia s-au îmbinat perfect, într-o experiența imersivă.  Colaborarea cu One Night Gallery pentru primul proiect a fost extrem de bună iar succesul de la Noaptea Muzeelor ne face să luăm în considerare continuarea ei.” a spus Roxana Mihalache, Corporate Citizenship Manager Samsung Electronics Romania.

De la debut și până acum, One Night Gallery a expus, în fiecare lună, artiști din zona artelor emergente, propunând un nou concept de galerie de artă, în care tehnologia transformă vernisajul într-o experiență multisenzorială imersivă.

 

Related posts

EXPLORA(R)T FII EXPLORA(R)TOR!

Adina Meyers

Sistemele de climatizare eficiente energetic sunt în creştere pe segmentul rezidenţial

Adina Meyers

Au inceput lucrarile la noul Hotel de Gheata

Adina Meyers