Acoperisul reprezinta una dintre cele mai importante parti ale unei case, asadar de ce sa nu ii acordam toata atentia cuvenita? E nevoie sa facem acest lucru, deoarece un acoperis slab, de proasta calitate, va duce la afectarea intregii structuri a casei. Atunci cand vine vorba de alegerea unui acoperis potrivit trebuie sa tinem cont de cateva criterii, care sa ne ajute sa facem cea mai buna alegere pentru noi. Despre aceste criterii vom discuta noi in randurile urmatoare.

Primul lucru caruia tu trebuie sa ii acorzi atentie se refera la tipurile de materiale pe care le vei folosi la construirea acoperisului. De ce? Pentru ca ele difera de la caz la caz, in functie de zona, de tipul de casa, de vremea predominanta si asa mai departe. Asadar, care sunt principalele tipuri de materiale pentru care putem sa optam? Afla ca vorbim de tabla, tigla, sindrila bituminoasa, sindrila din fibra de sticla, stuf si paie.

Printre cele mai rezistente materiale pentru care poti opta atunci cand vine vorba de construirea unui acoperi se numara tabla, iar asta pentru ca ea este foarte usoara, ofera o rezistenta ridicata si este flexibila. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste coroziunea, iar asta pentru ca toate modelele de tabla de pe piata care sunt create special pentru acoperis sunt tratate cu diferite substante pentru a fi mai rezistente in fata trecerii timpului.

Tigla este unul dintre cele mai folosite materiale pentru acoperi, nu doar pentru aspectul placut pe care il are, ci si datorita rezistentei sale, respectiv bunul raport calitate – pret pe care il ofera. Aici trebuie scos in evidenta ca avem de ales dintre trei tipuri de tigla, si anume tigla metalica, tigla din beton si tigla din ceramica. Fiecare vine cu avantajele sale specifice. Cele mai rezistente tigle sunt cele din beton si ceramica, pentru acestea din urma producatorii promitand o durata de viata care poate ajunge chiar si la 100 de ani.

Sindrila bituminoasa si sindrila din fibra de sticla reprezinta alte solutii pentru alegerea materialului care sa stea la baza unui acoperis. Prima mentionata este alcatuita din granule ceramizate, strat bituminos si armatura cu fibra din sticla, iar avantajele aduse de aceasta sunt reprezentate in special de rezistenta la apa si foc, dar si la radiatiile UV. Stuful si paiele mai sunt si ele folosite drept materii prime pentru realizarea unui acoperis, in special de catre cei care isi doresc sa aiba o casa din materiale naturale si ecologice.

Ce mai trebuie sa stii despre construirea unui acoperis? Ca acesta are ca principale elemente sarpanta, invelitoarele si elementele auxiliare. Exista de asemenea mai multe modele de acoperisuri dintre care putem opta, iar aici putem aminti acoperisul cu o apa (pentru cei care nu stiu, prin sintagma „o apa” facem referire la versant), acoperis in doua ape, acoperis in trei ape, acoperis cu patru ape, acoperisuri verzi, acoperisuri cu tigla metalica sau ceramica, acoperisuri cu tabla cutata sau cu placi ondulate, acoperisuri cu sindrila, cu sistem de drenaj sau diferite pante, iar exemplele pot continua, varietatatea fiind una destul de mare.

Related posts

CORIANUL – materialul minune al designului modern

Adina Meyers

RenoMatic 2015, usi sectionale pentru garaj de la Hörmann

Adina Meyers

Când e nevoie de subzidirea și impermeabilizarea fundației

Adina Meyers