Creat de firma americana DuPont, corianul este un material compus din aluminiu, polimeri acrilici si pigmenti ecologici folosit cu succes de arhitecti si designeri pentru a transforma in realitate ideiile si viziunile lor artistice atat pentru spatiile interioare, cat si pentru exterior.

Avand o termoformabilitate extraordinara, corianul permite obtinerea de forme fluide, alambicate sau perfect lineare a caror imbinare este imperceptibila atat la nivel vizual cat si la atingerea suprafetei.

Prelucrarea acestui material se extinde de la panourile pentru pereti interiori sau exteriori, pana la piese de mobilier, obiecte sanitare sau corpuri pentru iluminat. Datorita suprafetei lipsite de pori ( ceea ce impiedica aparitia mucegaiului si bacteriilor ), a rezistentei la pete, zgarieturi, lovituri cat si a faptului ca este un material non-toxic si hipoalergenic, corianul devine candidatul ideal pentru blatul din bucatarie sau baie.

O alta característica care propulseaza corianul in topul preferintelor designerilor si arhitectilor este posibilitatea de a crea modele si texturi in relief pe suprafata acestuia, care poate fi transparenta sau colorata. Fara a fi un material pretentios, corianul se combina foarte bine cu lemnul, piatra naturala, sticla sau metalul putand fi integrat cu succes atat in proiecte rezidentiale, cat si in cele comerciale.

Articol de: Flavia Irimescu, telefon – 0747666473

Sursa foto: http://www.pinterest.com

           

 

Articole similare

Solutii premium TONDACH® pentru acoperisurile din tigla ceramica

Adina Meyers

Casa copilariei: reparatii necesare

Adina Meyers

Cum hidroizolezi un acoperis circulabil

Adina Meyers