Chiar daca pentru multe persoane pare ceva banal, alegerea unei canapele confortabile necesita putina bataie de cap, astfel incat sa existe siguranta ca a fost luata cea mai buna decizie pentru nevoile fiecaruia dintre noi. Sunt mai multe motive pentru care vrei sa alegi o canapea perfecta, iar cel mai important motiv este legat de confortul de care e bine sa te bucuri in momentele in care vrei sa te relaxezi dupa o zi obositoare la locul de munca.

Incepem prin a-ti spune ca ai mai multe tipuri de canapele la dispozitie, iar fiecare are un rol specific, precum si avantajele si dezavantajele sale. Vom discuta mult mai multe despre fiecare in parte in randurile urmatoare.

Canapelele fixe sunt prima categorie spre care tu iti poti indrepta atentia. Ele sunt apreciate de foarte multa lume in special datorita simplitatii lor in constructie, lucru care le face sa fie mult mai rezistente la folosiri dese si intense (motivul este unul cat se poate de simplu – sunt putine parti mobile care se pot strica). Practic singura noastra grija va fi in ceea ce priveste tesatura, care trebuie protejata. Aici avem de asemenea mai multe tipuri de canapele, in functie de stil (cele mai comune sunt modelele clasice si cele moderne).

Urmatoarea categorie de canapele sunt cele extensibile. Acestea reprezinta o alegere excelenta pentru o sufragerie in care dorim sa putem si dormi, fara a fi neglijat confortul. Avantajul vine din faptul ca atunci cand este inchisa pare a fi o canapea normala, dar in momentul in care o deschidem, vom avea un pat in toata regula. Da, ele sunt confortabile, mai ales daca le alegem cu atentie, dar este foarte greu sa fie atins acelasi nivel de confortul cu cel al unei saltele de dormit de calitate. Si aici avem mai multe subcategorii, in principal in functie de modul in care se deschide extensia.

Coltarele fixe sunt o varianta care merita atentie, iar ele pot sa aiba diferite forme (de cele mai multe ori cumparatorii aleg sa isi indrepte atentia catre modelele in forma de L sau U). Aici va trebui sa te gandesti la care este configuratia camerei inainte de a lua o decizie. Pe langa coltarele fixe mai gasim pe piata si coltare extensibile, care au acelasi principiu de functionare ca si canapelele extensibile. Ne ajuta sa avem intr-o secunda un loc in care sa dormim sau sa cazam musafirii la nevoie.

Acum ca am terminat de vorbit despre principalele categorii de canapele pe care le putem cumpara, merita sa facem si o scurta trecere in revista a aspectelor pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a scoate banii din buzunar, nu-i asa? Evident, va trebuie pentru inceput sa tii cont de stilul in care este amenajata incaperea in care vei vrea sa folosesti canapeaua, astfel incat sa stii exact spre ce design sa iti indrepti atentia.

Dupa ce te-ai hotarat asupra design-ului, gandeste-te care este numarul de locuri maxim pe care vrei sa il puna la dispozitie canapeaua. Pana la urma vrem sa facem o alegere practica, nu doar una care sa ne incante privirea. Materialele din care este facuta canapeaua nu trebuie ignorate nici ele, iar pe lista mai putem adauga structura sezutului si a pernelor.

Related posts

Un interior rustic: căsuța din povești există

Adina Meyers

Casa verde cu acoperisul pajiste

Adina Meyers

Marocul – o inepuizabila sursa de inspiratie

Adina Meyers