O casuta in copac poate reprezenta o idee foarte buna de decorare a gradinii tale, dar la fel de bine poate fi si un refugiu, un loc magic pentru copilul tau si, de ce nu, pentru intreaga familie. Oare cine nu si-a dorit atunci cand era mic o casuta in copac? Un loc al lor, retras, in care sa isi petreaca timpul fie singuri, fie alaturi de prietenii sai? In cazul in care stai la casa si ai spatiul necesar, e si pacat sa nu construiesti una, mai ales ca un astfel de proiect poate fi unul relaxant si amuzant in acelasi timp daca ai alaturi persoanele potrivite.

Desi nu pare, o casa in copac poate fi la fel de complexa ca una normala, asadar acorda atentie maxima in special sigurantei pe care aceasta va trebui sa o ofere. E bine sa ai in vedere chiar de la inceput care va fi greutatea maxima pe care va trebui sa o suporte, cat de rezistenta iti doresti sa fie (o vei folosi doar ocazional sau ai in planuri pentru o perioada mult mai lunga de timp sa se pastreze) si, bineinteles, cum o vei „compartimenta”.

Primul lucru pe care va trebui sa il ai in vedere este, bineinteles, alegerea copacului in care vei construi casa. Este de la sine inteles ca acesta va trebui sa fie unul foarte rezistent si sanatos (sa nu prezinte urme de boli, sa nu fie putred sau sa aiba crengi care se rup usor), pentru un suport adecvat al casutei. Nu iti doresti un copac care la prima furtuna sa se rupa, asa-i? E bine ca trunchiul copacului ales sa fie unul cat mai drept si bine dezvoltat. Exista cativa arbori ideali pentru a construi casuta in copac, iar pe lista se numara platanul, nucul, fagul sau platinul (exista si alte exemple pe care le putem da aici).

Nu mai trebuie spus ca materialele cu care vei lucra trebuie sa fie unele de calitate, mai ales in ceea ce priveste scandurile de lemn si cuiele de otel. Desi bugetul tau poate nu este chiar cel mai generos, nu te zgarci foarte mult atunci cand vine vorba de aceste doua materiale. Siguranta ta si a copilului tau primeaza pana la urma.

Urmatorul pas este sa te hotarasti asupra metodei de sprijin pe care o vei alege. Va trebui sa tii cont de faptul ca nu orice metoda este potrivita pentru orice tip de design, asadar ai in vedere mai intai planul casutei inainte de a te hotari asupra acestui aspect. In general sunt trei tipuri de sprijin, si anume metoda de post (atunci cand aproape de copac vom monta niste stalpi de sprijin), metoda bulon (cand stalpii de sprijin sunt prinsi direct de copac) si metoda suspendarii (atunci cand alegem sa suspendam causta de crengile cele mai puternice ale copacului). Alegerea acoperisului este si ea importanta, acelasi lucru fiind valabil si in ceea ce priveste alegerea metodei de acces.

Pe langa exterior, pentru copilul tau la fel de important este si interiorul, asadar acorda atentie modului in care il decorezi si il dotezi cu tot ceea ce are el nevoie sau ii place. Fie ca vorbim de jocuri, de fotolii confortabile sau chiar un raft cu carti, distractia va fi cu siguranta maxima pentru intreaga familie.

Related posts

Ferestre regale de la Gealan

Adina Meyers

5 greșeli de evitat atunci când îți renovezi locuința

Adina Meyers

Patru pași pentru o casă pasivă și eficientă energetic

Adina Meyers