Amenajarea camerei destinate unui copil este o adevărată provocare pentru orice părinte. Acest lucru se datorează dorinței firești de a le oferi copiilor tot confortul de care au nevoie. Camera fiecărui copil, indiferent de vârsta pe care o are, reprezintă spațiul lui personal. Fie că este vorba de un bebeluș, fie că este vorba de un adolescent, fiecare trebuie să se simtă în camera sa în largul său; „ca la el acasăˮ.

În continuarea articolului îți vom oferi câteva idei pe care le poți folosi în alegerea designului potrivit camerei copilului tău. Din fericire, există o multitudine de variante la care poți apela. Tot ceea ce trebuie să faci este să ai încredere în creativitatea ta, și mai ales să ții cont și de personalitatea celui căreia îi este rezervată camera. Din acest punct de vedere, camera unui bebeluș este mai ușor de aranjat. În cazul acesta vei ține cont de propriile tale preferințe. În materie de culori îți recomandăm, totuși, să optezi pentru cele în nuanțe pastel deoarece au un efect relaxant. Numărul elementelor de mobilier din camera unui copil atât de mic nu trebuie să fie prea mare. Este indicat să achiziționezi doar strictul necesar: un pătuț, o comodă și o masă pentru înfășat. Dacă ți se par prea puține lucruri pentru o încăpere ține cont de faptul că cel mic o să crească și, oricum, va trebui să faci alte investiții financiare în amenajare. În plus este mai bine să investești în calitatea obiectelor de decor decât în numărul lor.

Apoi, odată cu creșterea copilului tău trebuie să fii preocupat să îi asiguri, prin amenajarea spațiului camerei lui, toate nevoile. De exemplu, locul de joacă, de relaxare. Este un aspect important atât pentru un copil ceva mai mic, dar și pentru un adolescent. Evident că acestea vor fi diferite. În cazul unui copil de grădiniță sau de școală primară este nevoie, de exemplu, de un cort pentru jucării. Pe piață există foarte multe modele din care poți alege. Sau, dacă nu îți place niciunul, îl poți confecționa chiar tu. Pe de altă parte, adolescentul va avea nevoie, bineînțeles, de un spațiu pentru laptop sau consolă.

Nici biroul nu trebuie să lipsească, nu-i așa? Chiar dacă nu merge încă la școală, această piesă de mobilier este utilă și în cazul simplu al coloratului. Există birouri de diverse modele și mărimi. Tot ce trebuie să faci este să alegi unul potrivit nevoilor copilului tău și care să se potrivească stilului de design pe care l-ai ales. De exemplu, dacă întreaga lui  cameră este decorată într-un stil modern poți opta chiar și pentru un birou din metal, model specific felului industrial de amenajare.

Este indicat să mobilezi camera cu cât mai multe spații de depozitare se poate, însă fără a o încărca prea mult. Aceste spații își pot schimba, cu timpul, utilitatea în funcție de nevoile copilului. Astfel, un loc destinat jucăriilor poate să devină ulterior unul pentru bibliotecă.

În ceea ce privește patul poți opta pentru achiziționarea unui model ceva mai mare, care să fie potrivit pentru mai multe etape de creștere ale copilului. Sau poți cumpăra unul de fiecare dată când celălalt „rămâneˮ mic. Important este ca patul și salteaua lui să-i asigure beneficiarului mediul potrivit pentru a se odihni.

În ceea ce privește culoarea camerei poți alege să folosești mai multe variante și poți opta, de ce nu, și pentru stickere cu diverse modele.

Toate aceste aspecte valabile în cazul amenajării camerei unui copil sunt valabile și dacă în încăperea respectivă vor locui doi sau trei frați. Nu trebuie să te sperii din cauza problemei spațiului deoarece poți opta pentru paturi suprapuse. Important este să ții cont de preferințele fiecăruia dintre ei.

În demersul tău de a amenaja camera perfectă pentru copilul tău nu trebuie să uiți de necesitatea asigurării unor surse de lumină potrivite (veioze, aplice etc.) și de grija față de nivelul de umiditate din încăpere (pentru acest lucru poți achiziționa un umidificator sau poți folosi diverse vase care se agață de calorifere).

În continuare vei găsi câteva imagini care să te inspire în alegerea elementelor potrivite pentru designul camerei copilului tău.

Sursă foto: Un millon de IDEAS

  

Related posts

Bai atipice

Adina Meyers

French classic reimprospatat

Adina Meyers

Cea mai mică locuință din Londra: cum arată și cum a fost amenajată

Adina Meyers