Stim cu totii ca la bloc apartamentele nu sunt chiar toate unele dintre cele mai spatioase, iar nu de putine ori bucataria este cea care sufera cel mai mult de pe urma unui spatiu insuficient. Acesta este si motivul pentru care tot mai multe persoane au inceput sa opteze pentru electrocasnicele compacte sau pentru cele incorporabile. Ele ne ajuta sa profitam la maxim de fiecare centimetru patrat pe care il avem la dispozitie.
In aceasta categorie de electrocasnice compacte putem include fara probleme si mini cuptorul electric, cel care ne poate ajuta intr-un numar foarte mare de situatii. Nu doar ca nu are nevoie de foarte mult spatiu pentru a-l amplasa, dar el poate fi folosit si ca un cuptor secundar, atunci cand avem multa mancare de facut, iar cel principal nu mai face fata. Indiferent de care este motivul pentru care ai cumpara un mini cuptor electric, e bine sa stii ca alegere trebuie sa o faci tinand cont de anumite aspecte, care sa te ajute sa iei cele mai bune alegeri pentru nevoile tale. Despre aceste aspecte vom discuta mai multe in randurile urmatoare.
Primul lucru pe care tu trebuie sa il stii este ca ai de ales dintre mai multe tipuri de minicuptoare, si anume: un mini cuptor electric simplu (cel mai ieftin model pentru care poti opta, care insa nu vine cu functii care sa ii mareasca capabilitatile), mini cuptor electric cu convectie (acestea au niste ventilatoare amplasate in interior, care au rolul de a „imprastia” aerul fierbinte din interior, astfel incat mancarea noastra se se gateasca mult mai bine) si mini cuptor cu rotisor (care ne permite sa gatim cu ajutorul unei tepuse rotative – dimensiunile lor sunt insa ceva mai mari decat in cazul celorlalte doua tipuri de mini cuptoare).
Dupa ce te-ai hotarat asupra acestui aspect, urmatoarea decizie pe care tu trebuie sa o iei este legata de puterea pe care o poate avea acest mini cuptor. Puterea se refera la cat de repede este capabil sa atinga temperatura dorita de noi (cea de care avem nevoie pentru a gati anumite mancaruri), iar ea variaza intre 800 si 2.500 W. Asadar, nu vei gresi deloc daca tu iti vei indrepta atentia catre un mini cuptor care sa aiba o putere de 1.300 – 1.500 W.
La fel de importanta este si capacitatea cuptorului, iar asta pentru ca ea ne spune cat de multa mancare putem gati. Aici de obicei alegerea tine de preferintele fiecaruia dintre noi. Noi iti vom spune doar ca, atunci cand vine vorba de capacitate, ea variaza intre 9 si 42 de litri; tine cont de faptul ca o capacitate mai mare inseamna si dimensiuni mai mari ale minicuptorului.
Urmatorul lucru spre care ne vom indrepta atentia este temperatura la care putem gati. Mai exact, este vorba de treptele de temperatura pe care le avem la dispozitie. Este bine sa avem o flexibilitate cat mai buna aici, asadar noi iti recomandam sa optezi pentru un model care sa vina cu cel putin 5 trepte de temperatura. Nu trebuie sa uitam nici de functiile care ne sunt puse la dispozitie de catre mini cuptor, respectiv accesoriile care sunt incluse in pachet de catre producator.