Amenajare dormitor Practic

Idei pentru un dormitor confortabil si primitor

Dormitorul este unul dintre acele locuri in care vrem ca intimitatea si confortul sa fie la ele acasa. Ce poate fi mai placut decat sa petreci aici o duminica lenesa sau sa ai parte de un somn de calitate care sa iti reincarce bateriile pentru ziua urmatoarea? Cel mai probabil nimic. Pentru a te putea bucura de un dormitor confortabil, intim si cu personalitate, e bine sa ai in vedere cateva aspecte atunci cand vine vorba de amenajarea sa.

Elementul central al dormitorului este, in mod evident, patul. Acesta trebuie sa fie mare si foarte confortabil. Nu putem spune ca sunt niste reguli stricte atunci cand vine vorba de alegerea patului si, mai ales, alegerea saltelei, insa e bine sa te asiguri inainte de cate lucruri. De exemplu, trebuie sa fii sigur ca in timpul somnului pozitia coloanei vertebrale este cea corecta, astfel incat tu sa te trezesti odihnit si fresh, fara dureri de spate. Testeaza salteaua inainte de a o cumpara astfel incat sa iti dai seama daca merita sau nu investitia.

Alegerea mobilei este de asemenea un pas foarte important in corecta amenajare a unui dormitor. Aici o sa te orientezi in functie de spatiul pe care tu il ai la dispozitie, incercand sa nu incarci foarte mult aceasta incapere cu elemente de decor. De ce? Pentru ca o sa ai impresia ca nu ai suficient spatiu, iar tu nu te vei simti deloc confortabil. Incearca sa urmaresti ca obiectele de mobilier sa fie unele functionale, dar si atractive din punct de vedere estetic. Existenta unei armonii in dormitor este absolut necesara pentru ca tu sa te simti bine aici.

Urmatorul pas pe care noi trebuie sa il facem este sa ne indreptam atentia catre culorile dominante. Asta pentru ca alegerea lor ne influenteaza foarte mult starea, mai ales daca ne petrecem un timp indelungat in dormitor. Putem, de exemplu, sa optam pentru zugravirea peretilor in alb, iar asta pentru ca in acest fel o sa avem o mult mai mare libertate de miscare atunci cand vine vorba de schimbarea atmosferei in functie de anotimp. De exemplu, in timpul toamnei putem apela la nuantele de portocaliu si rosu, care ne vor oferi o stare de liniste. Alte culori potrivite pentru decorarea dormitorului sunt albastrul, galbenul si verdele.

Lumina joaca si ea un rol foarte important in amenajarea unui dormitor. Daca in timpul zilei este de preferat sa ne folosim din plin de lumina naturala, oferita de soare, in timpul noptii corecta alegere a corpurilor de iluminat poate sa faca diferenta destul de mult. Trebuie sa te asiguri in primul rand de faptul ca lumina oferita de acestea este una calda, dar cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre niste becuri inteligente, iar asta pentru ca ele iti vor oferi numeroase avantaje. Printre aceste avantaje se numara alegerea culorilor pe care ne dorim sa le aiba becurile, tipul luminii (calda sau rece), precum si controlarea becurilor cu ajutorul telefonului nostru.

Folosirea covoarelor este si ea o metoda prin care ne putem bucura de un plus de confort si caldura in dormitorul nostru, iar paturile isi aduc si ele aportul aici, mai ales daca stim cum sa ne folosim de diferitele texturi si culori in care vin acestea.

Related posts

Culorile folosite in camera adolescentilor

Adina Meyers

Brico Dépôt începe toamna cu prețuri la roșu

Adina Meyers

Cum poti transforma un garaj anost intr-un spatiu de locuit primitor si calduros

Adina Meyers