Amplasata intr-o zona rezidentiala din Lima, Peru, aceasta casa ofera locatarilor sai un spatiu generos si deschis, fara sa le compromita intimitatea. Creata de firma locala 2.8 x arquitectos, casa foloseste o serie de solutii inteligente pentru a pastra fiecare camera deschisa si conectata la natura in ciuda mediului urban aglomerat in care se afla.

Cladirea este compusa din doua aripi distincte, camerele cu diverse functiuni fiind dispuse la parterul celei mai mari, in timp ce zonele private sunt amplasate la etaj. Aripa mai mica e separata de casa principala printr-un pod-coridor si cuprinde livingul, diningul si un birou. Peretii acesteia sunt din sticla, oferind astfel o priveliste panoramica.

Detaliul cel mai interesant se afla insa deasupra: o zona de loisir, cu piscina, gratar si o punte din lemn pe care locatarii se pot intinde sa faca plaja. De asemenea, aici se pot tine petreceri, spatiul fiind suficient de generos pentru a gazdui invitati.

La interior casa prezinta doua stiluri diferite, atat ca decor, cat si ca design. Aripa cea mica are un design minimal, fara delimitari intre spatii, in timp ce in cladirea principala spatiile sunt aranjate intr-un mod mai traditional, cu holuri si usi intre ele. Paleta de culori folosita in aripa mare este de asemenea mai variata si mai conventionala decat in restul casei, unde domina tonurile de gri.

Bucataria de la parterul cladirii principale este spatioasa si moderna, in alb si negru, cu accente de rosu.

Desi casa este construita astfel incat sa protejeze intimitatea locatarilor, arhitectii au luat masuri ca ea sa nu aiba aerul unei fortarete in mijlocul unui cartier de altfel obisnuit. In anumite puncte strategice, diverse elemente ale curtii si casei sunt deschise privirii trecatorilor, iar intr-un colt acestia pot chiar sa interactioneze cu santul de apa ce se extinde in afara curtii.

 

 

 

 

 

Related posts

Cum mentii curatenia in casa, apeland la niste trucuri simple

Adina Meyers

Casă cu farmec în Braşov

Oana Voicu

Cum creezi un decor de sarbatoare reusit

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe