Practic

Cum sa ai grija de locuinta ta, pe termen lung

Vrei sa iti construiesti o locuinta dupa propriul gust, sa alegi fiecare detaliu al design-ului, sa supraveghezi fiecare pas din amenajarea camerelor si asta nu este, totusi, suficient. Trebuie sa ai in vedere anumite detalii ce tin de durabilitatea si de siguranta ei, detalii ce trebuie puse in practica inainte de terminarea constructiei.

Fie ca iti construiesti o casa, fie ca vrei sa te muti intr-un apartament la bloc, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le urmaresti pentru siguranta si confortul casei tale pe termen lung:

1. Hidroizolarea acoperisului

Hidroizolarea este utila cu precadere in cazul acoperisului drept, folosit pentru case cubice, realizate in stil minimalist, blocuri de locuinte sau pentru cladiri industriale.

Aceasta are ca scop protectia constructiilor impotriva infiltratiilor de apa, avand ca rezultat cresterea duratei de viata a acoperisului. Pentru hidroizolare se pot folosi membrane bituminoase, membrane sintetice (PVC, TPO, FPO, etc.) sau se pot obtine prin aplicatia unor produse in stare lichida care se solidifica dupa uscare.

Pasii care trebuie urmati pentru realizarea unei lucrari ce foloseste membrana bituminoasa pentru hidroizolare includ: aplicarea amorsei bituminoase, a membranei de difuzie, a primului strat de hidroizolatie si, in final, a stratului de membrana cu acoperire de ardezie/minerala. Pentru completarea lucrarii se vor folosi aerisitoare, care permit eliminarea aerului ce apare intre stratul de membrana si planseul acoperisului, si scurgeri, ce colecteaza si elimina apa ce se aduna pe acoperis.

Toate elemente necesare mentionate anterior le vei gasi pe arabesque.ro si nu trebuie sa te lasi intimidat de complexitatea procesului de montaj a acestei hidroizolatii.

2. Termoizolarea peretilor

De asemenea, este foarte important sa apelezi la termoizolare in cazul peretilor. Anveloparea locuintei este una dintre acele conditii pentru o durabilitate mare a casei, precum si pentru sporirea confortului personal – cat timp vei locui acolo, nu ar trebui sa mai existe probleme de pierdere a energiei termice.

3. Cum ar trebui sa fie instalatia sanitara sau electrica?

Instalatia sanitara, dar si cea electrica, ar trebui sa fie eco-friendly. Pentru cea electrica, ar fi de preferat sa optati pentru senzori de lumina, pentru a face economie. De asemenea, in cazul instalatiei sanitare, trebuie sa folosesti materiale cat mai rezistente, pentru a evita reparatiile frecvente – care, de cele mai multe ori, sunt costisitoare si presupun un deranj destul de mare.

4. Tamplarie rezistenta

Atunci cand iti construiesti casa, nu incerca sa faci economiile cele mai mari la capitolul tamplarie. O tamplarie de proasta calitate, din materiale slabe, poate sa duca la probleme mai mari decat deteriorarea propriu-zisa a tamplariei, ci si a suprafetei peretilor, mai ales a varului.

 

 

 

 

Related posts

Chiuvete de bucătarie din inox, compozit, ceramica sau sticla- Tu ce alegi?

Adina Meyers

Cutiile din ratan: cum sa depozitezi inteligent

Adina Meyers

Cum să-ți faci patrupedul celebru pe Instagram – ghid complet

Adina Meyers