Amenajari Interioare

Cum recunosti mobila de valoare

Daca ai acasa un obiect vechi de mobilier sau te-ai gandit vreodata sa cumperi unul, probabil ca te-ai intrebat cum iti poti da seama daca este cu adevarat autentic. Mobila veche, lucrata manual, este cosiderata valoroasa, asa ca si pretul este unul ridicat. Inainte sa faci o achizitie sau sa arunci mobila bunicilor din pod, ar trebui sa tii cont de urmatoarele sfaturi ale specialistilor SaveMob in reconditionarea de mobilier:

1. Cauta mai multe feluri de lemn

De cele mai multe ori, mobila veche nu este facuta dintr-un singur tip de lemn. Acum 50 de ani, lemnul cu adevarat valoros era folosit pentru elementele care erau la vedere, iar lemnul de calitate mai slaba pentru cele ascunse vederii. Poti verifica partea de dedesupt a dulapurilor sau interiorul sertarelor pentru a vedea daca este folosit alt tip de lemn.

2. Simetria nu este un lucru bun

Desi pare ciudat, ar trebui sa te feresti de simetrie in momentul in care cumperi mobila veche. Mobila nu poate fi perfect simetrica decat daca este facuta de o masinarie, ceea ce inseamna ca nu are o valoare foarte ridicata. Cand incerci sa-ti dai seama daca un obiect de mobilier este cu adevarat valoros, este indicat sa cauti mici diferente de forma si marime. Uita-te mai ales la picioarele obiectelor de mobilier, la colturi si elementele decorative. Orice incosistenta ar putea indica faptul ca mobila a fost facuta manual, deci este valoroasa.

3. Cauta imbinari coada-de-randunica

Imbinarile de tip coada-de-randunica sunt folosite de artizani pentru a asambla diferite bucati de lemn fara sa folseasca cuie sau adeziv. Prezenta unor astfel de imbinari ar putea fi un semn ca obiectul de mobilier in cauza este facut manual, de un artizan priceput. Cu toate acestea, imbinarile perfect drepte sau identice intre ele ar putea fi un semn ca au fost produse de o masinarie. Imbinarile coada-de-randunica se folosesc mai ales pentru elementele de interior a pieselor de mobilier. De exemplu, le poti gasi in interiorul sertarelor sau la imbinarea peretilor laterali cu partea de sus sau partea de jos.

4. Cerceteaza etichetele

Majoritatea obiectelor de mobilier contin etichete sau inscriptii care specifica data la care a fost produsa, locatia si numele producatorului. Aceste etichete sunt de obicei ascunse in partea din spate, in interiorul sertarelor sau pe marginile de jos ale mobilei. Desigur, etichetele pot fi falsificate, asa ca ar trebui sa te uiti dupa semne de imbatranire a hartiei.

5. Fereste-te de mobila care este facuta sa para veche

Daca intentionezi sa cumperi un obiect de mobilier da la anticariat, ai grija sa fie autentic, altfel poti da bani multi pe ceva lipsit de valoare. Uneori, mobila este doar facuta sa para veche. Sfaturile de mai sus te vor ajuta sa iti dai seama daca ai de-a face cu un fals. In plus, ar trebui sa urmaresti semnele normale de “subrezire” caracteristice mobilierului vechi. De exemplu, desi pari contra-intuitiv, sertarele care se misca cu greu, usile care nu se mai inchid corect si depunerile de praf si mizerie sunt un semn bun

Related posts

Si bucataria ta poate sa fie moderna

Adina Meyers

De ce sa folositi o protectie pentru salteaua

Adina Meyers

Robotul de bucatarie este un ajutor de nadejde pentru orice gospodina – afla cum il alegi corect

Adina Meyers