La Baia Mare am gasit niste gazde tinere si extrem de primitoare, care erau nerabdatoare sa ne prezinte casa, la constructia careia au lucrat timp de  aproape patru ani fara sa resimta oboseala si fara sa- si piarda din avant. Proprietarii isi amintesc ca locuiau cu parintii si isi doreau cu ardoare o casa doar a lor, pe care sa o ridice si sa o decoreze asa cum visasera. „Am cautat un arhitect care sa ne inspire incredere si apoi am dat frau liber imaginatiei. Ne-am dorit o casa mare, spatioasa si luminoasa, in care sa ne simtim confortabil”, ne-au spus proprietarii, care nu sunt complet straini de domeniul constructiilor, avand studii si experienta in domeniu. „Nu ne-am inspirat din vreo revista sau de pe internet. Am preferat sa fim originali, pentru ca avem cunostinte in domeniu si stiam exact ce ne doream. Voiam sa avem spatiu si ca totul sa fie extrem de modern… acestea au fost lucrurile pe care le-am stiut inca de la inceput”, ne-au mai spus proprietarii.

Ei au optat pentru o casa construita din caramida, gandindu-se la confortul termic si la rezistenta in timp oferite de aceasta. „Am mers pe mana arhitectului si rabdarea a fost un lucru esential. In acest moment nu mai conteaza decat rezultatul final, care ne place foarte mult, ne reprezinta”, au mai spus proprietarii.

Un alt detaliu al locuintei pe care s-a pus mare pret este scara interioara: „Am vrut o scara zidita si am discutat acest aspect in detaliu cu arhitectul care ne-a  prezentat o schita. Rezultatul este foarte frumos. La fel de mandri suntem si de parchetul din lemn masiv, care a fost montat in toate incaperile”.

Proprietarii si-au dorit o locuinta realizata intr-un stil minimalist, cu cateva detalii arhitecturale care sa sparga monotonia formelor. „Am optat pentru un acoperis sub forma de coloane, iar deasupra garajului am facut o terasa acoperita”, au mai adaugat acestia.

In curand, garajul va fi reamenajat si transformat intr-o camera pentru copilul care a crescut si are  nevoie de mai mult spatiu si intimitate. Daca la exterior proprietarii au mizat pe simplitate, in ceea ce priveste interiorul au pus accent pe confort. „Am ales numai piese de mobilier din lemn masiv de cea mai buna calitate, achizitionate din showroomurile unor producatori de renume international. In dormitoare am ales mobilier facut pe comanda, in functie de necesitatile fiecarui membru al familiei. Toata locuinta este amenajata dupa principiul „liniilor drepte” pentru ca ne place simplitatea. Avem trei dormitoare, doua bai, un living si un dining… spatii suficiente pentru noi toti”, au completat proprietarii, care sustin ca locul preferat al intregii familii este zona destinata servitului mesei, acolo unde toti cei ai casei se reunesc in fiecare seara pentru a petrece putin timp impreuna.

Locuinta este inconjurata de un spatiu verde acoperit cu gazon si presarat, din loc in loc, cu tufe de trandafiri care, in timpul verii, raspandesc un miros frumos in toata curtea. O pata de culoare este data si de ghivecele care impodobesc pervazurile exterioare ale ferestrelor.     

Casa are o suprafata utila de 250 mp si a fost finalizata in 2005. Constructia casei a durat aproape patru ani intrucat proprietarii au vrut ca toate etapele sa fie realizate ca la carte, dorindu-si o casa trainica, bine pusa la punct.Locuinta este construita din caramida cu izolatie termica. In curtea casei a fost montat pavaj amprentat, care face trecerea spre gradina.

Materialul a fost publicat in Revista Casa Mea in numarul din luna noiembrie 2010.

Articole similare

Oază de liniște și de verdeață

Redacția

Mansarda “Portocale cu frisca”

VELUX

Renoveaza-ti locuinta cu vopsea colorata!

Redacția

Lasă un comentariu