LifeStyle

Sfaturile expertului Julie Andrews pentru îngrijirea trandafirilor de gradina

Sunetul muzicii copilăriei poartă amprenta vocală a actriței Julie Andrews, una dintre cele mai talentate și mai îndrăgite staruri de la Broadway și Hollywood, în film, teatru, televiziune și muzică. Remarcabila sa carieră se întinde pe durata mai multor decade cu numeroase onoruri pentru muncă, iar recent a împărtășit și experiența sa pentru îngrijirea trandafirilor. Deși nu se declară o mare expertă a botanicii, ea știe ceea ce iubește și cum să îngrijească o grădină cu trandafiri: “depinde foarte mult de ce îți oferă o grădină și ce se potriveste cel mai bine în aceasta”. Experții FamousRoses.eu au propria selecție de trandafiri dedicați câtorva staruri fabuloase, ce au fermecat lumea cinematografiei.

Starurile cinematografiei vin in grădina ta

Monica Bellucci este un trandafir încântător, la fel ca și actrița căreia i-a fost dedicat de către creatorul francez Meilland Richardier. Această rosă ne atrage cu o floare mare și o culoare spectaculoasă și neobișnuită: roz închis în interiorul petalei și alb-crem pe interior, în combinație cu un parfum intens de cuișoare și anason. Așa cum declară Andrews, toaletarea trandafirilor te ajută să uiți de orice altceva, precum un pictor, care ajunge să facă abstracție de ce îl înconjoară, în timpul demersului său creativ. 

 

Tot Julie Andrew ne recomandă să profităm de avantajele climatice pe care le oferă asezarea grădinii dar și de a-i accepta limitările. “Trebuie să iți valorifici grădina la potențialul cu care a fost menită să se dezvolte”. Punerea “în scenă” a unui alt trandafir cu nume răsunător, Isabella Rossellini, cu siguranță își va găsi un loc special în grădina ta. Acest trandafir teahibrid special are flori mari și duble de culoare rosu intens, cu 25-40 de petale ușor parfumate. A câștigat 3 premii la concursurile internaționale datorită calitaților aparte și a frumuseții sale. La maturitate frunzișul său verde închis și lucios atinge înalțimi între 100 și 150 cm.

 

Un alt trandafir de excepție, îi este dedicat unei mari doamne a cinematografiei și îi poartă numele – Jeanne MoreauAre florile mari, cu 100 de petale albe-azurii și un parfum îmbătător. Se bucură de o înflorire precoce, foarte abundentă și neântreruptă. Trandafirul teahibrid cu flori mari si parfum puternic Jeanne Moreau a primit premiul pentru parfum la Geneva, Saverna și medalia de argint la Baden-Baden. Florile sale au diametrul de 14 cm și, la matuirtate, planta poate atinge înălțimea de 1,5 m, cu tot cu coroana.

Sunetul muzicii însoțit de parfum de trandafiri

Andrews a primit a doua nominalizare la premiul Academiei pentru rolul Maria din versiunea pentru marile ecrane a piesei de succes „The Sound of Music" a lui Rodgers & Hammerstein. Chiar și în film, ea a insuflat copiilor dragostea pentru natură și pentru activitățile în aer liber, inspirație care s-a transmis și dincolo de ecran. Aprecierea grădinilor poate fi cultivată de catre părinți încă din copilărie, iar Julie Andrews își amintește cu drag de iubirea tatalui ei pentru natură și de plimbările lungi în care il însoțea prin domeniile bogate în rhododendron și azalee.

Frumusețea și talentul acestor mari artiste se împletesc cu subtilitatea simțirilor oferite de trandafirii ce le poartă numele. Și pentru că tot am făcut referire la cunoscutul și îndrăgitul film “Sunetul Muzicii”, chiar dacă nu a mai apucat să aibă un trandafir care să-i poarte numele, pe acest “walk of fame” al grădinilor, am putea foarte bine să o menționăm pe actrița Charmian Carr, care a jucat în aceeași peliculă, alaturi de Andrews. Rolul sau de sora cea mare a copiilor Von Trapp va rămane memorabil fanilor, ce și-o vor aduce mereu aminte ca "la 16 spre 17 ani", titlul cântecului pe care îl interpretează în minunata grădina a familiei. 

Related posts

DanaArt Gallery lanseaza „Conexiuni prin arta”

Adina Meyers

Dana Nălbaru rupe tăcerea, vorbind despre suferinţa la 40 de ani

Adina Meyers

Cum să te distrezi acasă în timpul liber

Adina Meyers