LifeStyle

Cum organizezi o petrecere cu mulți invitați fără să devastezi casa

Găzduirea unei petreceri mari implică nu doar mult efort organizatoric, cât, mai ales, ore lungi de curățenie, după ce toți invitații au plecat.

Aproape că uiți toată distracția când începi să numeri farfuriile murdare, urmele de vin de pe fața de masă și scrumul căzut pe canapea. Dacă ți-ai promis deja că nu vei mai organiza o altă petrecere acasă, trebuie să știi că există și alte soluții de a scăpa de munca grea.

Iată ce poți face ca petrecerile organizate acasă să nu mai fie despre curățenie, ci despre a te simți bine alături de cei dragi.

 

Pregătește-te de curățenie înainte de petrecere

Îți poți face ușoară munca de după petrecere dacă muți câteva sarcini în orele dinaintea sosirii invitaților. Du gunoiul, golește mașina de spălat vase și curăță bine toate suprafețele.

 

Dă-le de înțeles invitaților că îți dorești păstrarea curățeniei

Cumpără sau improvizează două coșuri de gunoi haioase și plasează-le discret în zona în care se vor afla invitații. Ce mai poți face? Lasă la îndemâna invitaților prosoapele de hârtie și verifică dacă există suficiente prosoape în baie.

 

Amenajează un loc pentru fumat

Poți amenaja un spațiu pentru fumători în balcon și îl poți face prietenos și comod cu ajutorul unor fotolii sac (bean bags). O altă idee, dacă printre invitați se află fumători,  este să lași pe măsuța de cafea un dispozitiv IQOS, care încălzește tutunul fără să producă fum, scrum și fără să lase miros neplăcut în casă.

 

Pregătește un bufet suedez și grătar

Este varianta comodă pentru tine, dar și varianta cu care nu poți da greș dacă aștepți invitați cărora nu le cunoști preferințele culinare. Un adevărat bufet suedez include preparate reci și calde cât mai diverse, din meniu nelipsind carnea, peștele, legumele și diverse sortimente de brânză.

 

Nu uita de mini-bar

Ideea unui mini-bar special amenajat pentru petrecere este nu doar foarte chic, dar și practică: se va turna în pahare, nu deasupra feței de masă.

Related posts

Pregătește-ți casa pentru sărbători cu o curățenie temeinică

Adina Meyers

Implantul dentar gresit poate cauza paralizie partiala

Adina Meyers

ÎNCEPE FISHING & HUNTING EXPO –EDIȚIA A TREIA

Adina Meyers